Fransk sitronfromasj (Mousse au citron)


Denne desserten får meg til å tenke på Versailles og fransk herskap og eleganse, så lett og luftig er denne sitronfromasjen!

Jeg liker å servere sitronfromasjen i høye vinglass, for å gi desserten litt ekstra fin stil!  Smile

En elegant "Mousse au citron" er likevel enkel å lage.

 

 

Oppskriften gir 6 porsjoner.

 

Ingredienser:

3 egg
2 eggeplommer
0,5 dl sukker
skall og saft fra 2 sitroner
1 ss gelatinpulver
3 dl kremfløte

Pynt:
friske blåbær
revet sjokolade

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg, eggeplommer og sukker til eggedosis.

Press saften ut av sitronene og riv sitronskallet. Løs opp gelatinpulveret i 6 ss av sitronsaften som anvist på pakningen. Smelt den bløtlagte gelatinen i noen sekunder i mikrobølgeovn eller over vannbad så den blir flytende. Bland den flytende gelatinen inn i eggedosisen.

Bland deretter i resten av sitronsaften og revet sitronskall. 

Pisk kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn i eggedosisen og hell blandingen i porsjonsglass. Sett glassene i kjøleskapet til fromasjen har stivnet.

 

 

Før servering kan fromasjen gjerne pyntes med revet sjokolade...

 

 

....og ekstra godt blir det med noen friske blåbær oppå også!

 

 

Tips:

Gelatinpulveret kan byttes ut med gelatinplater hvis du er mer komfortabel med å bruke det. 1 ss gelatinpulver tilsvarer 6 plater gelatin (1 ts gelatinpulver = 2 plater gelatin). Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i noen sekunder i en kopp i mikroen. Bland den flytende gelatinen inn i eggedosisen.

Sitronfromasjen kan fint lages dagen før servering. Pynt helst med blåbær og sjokolade rett før servering, så dette ser helt ferskt ut.

 


Lekker og luftig "Mousse au citron"!

 

Fransk sitronfromasj (Mousse au citron)
Ingredienser

3 egg
2 eggeplommer
0,5 dl sukker
skall og saft fra 2 sitroner
1 ss gelatinpulver
3 dl kremfløte

Pynt:
friske blåbær
revet sjokolade

Fremgangsmåte

Pisk egg, eggeplommer og sukker til eggedosis.

Press saften ut av sitronene og riv sitronskallet. Løs opp gelatinpulveret i 6 ss av sitronsaften som anvist på pakningen. Smelt den bløtlagte gelatinen i noen sekunder i mikrobølgeovn eller over vannbad så den blir flytende. Bland den flytende gelatinen inn i eggedosisen.

Bland deretter i resten av sitronsaften og revet sitronskall. 

Pisk kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn i eggedosisen og hell blandingen i porsjonsglass. Sett glassene i kjøleskapet til fromasjen har stivnet.

Før servering kan fromasjen gjerne pyntes med revet sjokolade, og ekstra godt blir det med noen friske blåbær oppå også!

Tips


Gelatinpulveret kan byttes ut med gelatinplater hvis du er mer komfortabel med å bruke det. 1 ss gelatinpulver tilsvarer 6 plater gelatin (1 ts gelatinpulver = 2 plater gelatin). Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i noen sekunder i en kopp i mikroen. Bland den flytende gelatinen inn i eggedosisen.

Sitronfromasjen kan fint lages dagen før servering. Pynt helst med blåbær og sjokolade rett før servering, så dette ser helt ferskt ut.

5 kommentarer

Har prøvd å lage denne nå, men etter å ha stått i kjøleskapet, så ser ut som at det skilt seg i bunnen av glasset. Altså det er flytende under moussen. Kan det være at jeg har pisket eggedosis for lite?

Jeg brukte de ekstra eggehvitene til å lage luftig marengs, og toppet moussen med den. Det ble veldig godt.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift