Brukere online: 1059
Brukere i dag: 4867
Brukere siste 7 dager: 195452
Denne desserten får meg til å tenke på Versailles og fransk herskap og eleganse, så lett og luftig er denne sitronfromasjen!
Jeg liker å servere sitronfromasjen i høye vinglass, for å gi desserten litt ekstra fin stil!
En elegant "Mousse au citron" er likevel enkel å lage.
Oppskriften gir 6 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 2 eggeplommer
♥ 0,5 dl sukker
♥ skall og saft fra 2 sitroner
♥ 1 ss gelatinpulver
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ friske blåbær
♥ revet sjokolade
Fremgangsmåte:
Pisk egg, eggeplommer og sukker til eggedosis.
Press saften ut av sitronene og riv sitronskallet. Løs opp gelatinpulveret i 6 ss av sitronsaften som anvist på pakningen. Smelt den bløtlagte gelatinen i noen sekunder i mikrobølgeovn eller over vannbad så den blir flytende. Bland den flytende gelatinen inn i eggedosisen.
Bland deretter i resten av sitronsaften og revet sitronskall.
Pisk kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn i eggedosisen og hell blandingen i porsjonsglass. Sett glassene i kjøleskapet til fromasjen har stivnet.
Før servering kan fromasjen gjerne pyntes med revet sjokolade...
....og ekstra godt blir det med noen friske blåbær oppå også!
Tips:
♥ Gelatinpulveret kan byttes ut med gelatinplater hvis du er mer komfortabel med å bruke det. 1 ss gelatinpulver tilsvarer 6 plater gelatin (1 ts gelatinpulver = 2 plater gelatin). Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i noen sekunder i en kopp i mikroen. Bland den flytende gelatinen inn i eggedosisen.
♥ Sitronfromasjen kan fint lages dagen før servering. Pynt helst med blåbær og sjokolade rett før servering, så dette ser helt ferskt ut.
Lekker og luftig "Mousse au citron"!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 egg
♥ 2 eggeplommer
♥ 0,5 dl sukker
♥ skall og saft fra 2 sitroner
♥ 1 ss gelatinpulver
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ friske blåbær
♥ revet sjokolade
Pisk egg, eggeplommer og sukker til eggedosis.
Press saften ut av sitronene og riv sitronskallet. Løs opp gelatinpulveret i 6 ss av sitronsaften som anvist på pakningen. Smelt den bløtlagte gelatinen i noen sekunder i mikrobølgeovn eller over vannbad så den blir flytende. Bland den flytende gelatinen inn i eggedosisen.
Bland deretter i resten av sitronsaften og revet sitronskall.
Pisk kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn i eggedosisen og hell blandingen i porsjonsglass. Sett glassene i kjøleskapet til fromasjen har stivnet.
Før servering kan fromasjen gjerne pyntes med revet sjokolade, og ekstra godt blir det med noen friske blåbær oppå også!
♥ Gelatinpulveret kan byttes ut med gelatinplater hvis du er mer komfortabel med å bruke det. 1 ss gelatinpulver tilsvarer 6 plater gelatin (1 ts gelatinpulver = 2 plater gelatin). Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i noen sekunder i en kopp i mikroen. Bland den flytende gelatinen inn i eggedosisen.
♥ Sitronfromasjen kan fint lages dagen før servering. Pynt helst med blåbær og sjokolade rett før servering, så dette ser helt ferskt ut.
5 kommentarer
Hvor mange egg tilsammen? 3
Hvor mange egg tilsammen? 3 hele og 2 ekstra eggeplommer?
Hvor mye 1 ts. gelatinpulver
Hvor mye 1 ts. gelatinpulver i gram er en gelatinplate?
Har prøvd å lage denne nå,
Har prøvd å lage denne nå, men etter å ha stått i kjøleskapet, så ser ut som at det skilt seg i bunnen av glasset. Altså det er flytende under moussen. Kan det være at jeg har pisket eggedosis for lite?
Jeg brukte de ekstra
Jeg brukte de ekstra eggehvitene til å lage luftig marengs, og toppet moussen med den. Det ble veldig godt.
Kan man bruke sukrin i…
Kan man bruke sukrin i stedet for sukker? Vet du i så fall blandingsforhold?
Skriv ny kommentar