Brukere online: 2029
Brukere i dag: 22496
Brukere siste 7 dager: 195346
Slik lager du sunne ispinner på null komma niks!
"Frozen Bananas" er populære i USA og består rett og slett bare av frosne bananer som dekkes med smeltet sjokolade. Til pynt kan du drysse over hakkede nøtter eller fargerikt kakestrøssel.
Veldig godt likt av barna!
Til 6 stk trenger du:
Ingredienser:
♥ 3 bananer
♥ 200 g melkesjokolade eller lys kokesjokolade
♥ kakestrøssel/hakkede nøtter
♥ 6 ispinner
Fremgangsmåte:
Dekk et brett eller lignende som passer i fryseren din med et stykke bakepapir.
Skrell bananene og del dem på midten. Sett en ispinne i hver banan-halvdel. Legg bananene på brettet og sett i fryseren et par timer.
Når bananene er frosne, smeltes sjokoladen (dette gjøres enklest i en skål i mikroen eller over vannbad). Ta bananene ut av fryseren og stryk smeltet sjokolade over en og en av dem, så hver av dem blir godt dekket av sjokolade. Hvis du vil pynte dem med strøssel eller hakkede nøtter, må du gjøre det med en gang og før sjokoladen begynner å stivne.
Legg bananene tilbake på brettet og sett i fryseren til også sjokoladen har stivnet helt. Legg de så i en plastboks eller lignende og oppbevar dem slik i fryseren.
Serveres rett fra fryseren!
Tips:
♥ Det er nødvendig å legge bananene på bakepapir, ellers vil sjokoladen komme til å stivne fast til brettet, så det blir vanskelig å løsne bananene fra brettet.
♥ Husk at du må være rask med å drysse strøssel/nøtter på de sjokoladedekkede bananene. Siden bananene er frosne, stivner sjokoladen nokså raskt når du smører den på bananene. Gjør ferdig en bananispinne av gangen med både sjokolade og strøssel før du begynner på neste.
♥ "Frozen Bananas" holder seg lenge i fryseren.
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 bananer
♥ 200 g melkesjokolade eller lys kokesjokolade
♥ kakestrøssel/hakkede nøtter
♥ 6 ispinner
Dekk et brett eller lignende som passer i fryseren din med et stykke bakepapir.
Skrell bananene og del dem på midten. Sett en ispinne i hver banan-halvdel. Legg bananene på brettet og sett i fryseren et par timer.
Når bananene er frosne, smeltes sjokoladen (dette gjøres enklest i en skål i mikroen eller over vannbad). Ta bananene ut av fryseren og stryk smeltet sjokolade over en og en av dem, så hver av dem blir godt dekket av sjokolade. Hvis du vil pynte dem med strøssel eller hakkede nøtter, må du gjøre det med en gang og før sjokoladen begynner å stivne.
Legg bananene tilbake på brettet og sett i fryseren til også sjokoladen har stivnet helt. Legg de så i en plastboks eller lignende og oppbevar dem slik i fryseren.
Serveres rett fra fryseren!
♥ Det er nødvendig å legge bananene på bakepapir, ellers vil sjokoladen komme til å stivne fast til brettet, så det blir vanskelig å løsne bananene fra brettet.
♥ Husk at du må være rask med å drysse strøssel/nøtter på de sjokoladedekkede bananene. Siden bananene er frosne, stivner sjokoladen nokså raskt når du smører den på bananene. Gjør ferdig en bananispinne av gangen med både sjokolade og strøssel før du begynner på neste.
♥ "Frozen Bananas" holder seg lenge i fryseren.
3 kommentarer
går det ann å bruke sjokolade
går det ann å bruke sjokolade 70%kakao på frozen bananas?
Hvorfor står det at de er
Hvorfor står det at de er sunne når de er dekket av sjokolade med ( eventuelt ) kakestrøssel
Det står at de er sunne fordi
Det står at de er sunne fordi kokesjokolade er et sunnere alternativ for vanlig melkesjokolade☺️
Skriv ny kommentar