Brukere online: 1721
Brukere i dag: 20687
Brukere siste 7 dager: 195170
Det heter seg at dessertsausen "Zabaglione" (også kalt "Zabaione") ga de italienske soldatene styrke til å vinne store slag. Tidligere ble visstnok Zabaglione også servert til nygifte om morgenen etter bryllupsnatten – for å gi dem kreftene tilbake.
Dessertsausen består av tykk eggedosis laget av eggeplommer, sukker og søt vin. Helst skal det være italiensk Marsalavin, men annen søt hvitvin som Moscato d'Asti duger også bra – velg gjerne en med bobler.
Zabaglione smaker deilig servert med friske bær.
"Zabaglione" (på italiensk også stavet som "Zabaione") ligner litt på norsk Eggedosis, som du finner oppskrift på her. Enda større likhet finner du til fransk "Sabayon", og hører du om "Sabayon au Marsala" er vel det nokså det samme som "Zabaglione".
Men i dag altså italiensk Zabaglione!
Porsjonen holder til ca. 4 desserter.
Ingredienser:
♥ 4 eggeplommer
♥ 0,5 dl sukker
♥ 1 dl Marsala eller annen søt hvitvin, for eksempel Moscato
Fremgangsmåte:
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Bland i vinen.
Ha det hele i en metallbolle som settes over en kjele kokende vann (bollen skal dekke kjelen helt og ikke nå ned i vannet).
Pisk blandingen over den varme dampen med elektrisk håndmikser til den blir tykk, lys og skummende. Dette tar 8-10 minutter.
Serveres med én gang med blandede bær til.
Ha den ferdige Zabaglionen direkte i dessertglass eller i en serveringskrukke.
Jeg har her brukt 4 konjakkglass, som jeg først fyller opp med bær.
Så heller jeg den nylagde Zabaglionen oppi glassene så alle bærene blir godt dekket.
Serveres med skje.
Tips:
♥ Bruk som sagt helst Marsalavin når du lager italiensk "Zabaglione". Marsalavin fås kjøpt på polet. Det samme gjelder søt Moscatovin. Noen bruker også søt champagne.
♥ I stedet for bær, kan du helle Zabaglionene i høye, fine glass og drysse litt revet på sjokolade på toppen.
♥ Det er viktig at denne dessertsausen serveres med den gang, mens den har tykk, luftig og kremete konsistens (dessertsausen mister nokså raskt luftigheten om den blir stående).
Dette er en lett dessert som passer perfekt på sommerstid!
Bildet jeg la ut på Instagram ser du her:
Instagram: @kristine_lifeissweet
Nyt en italiensk klassiker!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 eggeplommer
♥ 0,5 dl sukker
♥ 1 dl Marsala eller annen søt hvitvin, for eksempel Moscato
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Bland i vinen.
Ha det hele i en metallbolle som settes over en kjele kokende vann (bollen skal dekke kjelen helt og ikke nå ned i vannet).
Pisk blandingen over den varme dampen med elektrisk håndmikser til den blir tykk, lys og skummende. Dette tar 8-10 minutter.
Serveres med én gang med blandede bær til.
♥ Bruk som sagt helst Marsalavin når du lager italiensk "Zabaglione". Marsalavin fås kjøpt på polet. Det samme gjelder søt Moscatovin. Noen bruker også søt champagne.
♥ I stedet for bær, kan du helle Zabaglionene i høye, fine glass og drysse litt revet på sjokolade på toppen.
♥ Det er viktig at denne dessertsausen serveres med den gang, mens den har tykk, luftig og kremete konsistens (dessertsausen mister nokså raskt luftigheten om den blir stående).
Skriv ny kommentar