Fudgesicles (amerikanske sjokoladeispinner)


Fudgesicles er navnet på noen veldig kjente og veldig gode, amerikanske sjokoladeispinner.

Dette er ikke en standard sjokoladeiskrem. Sjokoladeisen lages som en form for sjokoladepudding, som deretter helles i iskremformer og fryses. Dette gir en spesiell konsistens og veldig god, mørk sjokoladesmak på ispinnene.

 

 

Oppskriften gir 8 stk.

 

Ingredienser:

♥ 6 dl helmelk
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ss maisenna
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 20 g smør

 

Fremgangsmåte:

Ha melk, oppdelt kokesjokolade, kakaopulver, maisenna og sukker i en mellomstor kjele. Varm opp blandingen forsiktig under omrøring til sjokoladen smelter. Øk varmen noe, og la blandingen nå kokepunktet. La den deretter småkoke i ca. 5 minutter så den tykner. Rør hele tiden så sjokoladeblandingen ikke svir seg i bunnen av kjelen.

Ta kjelen av platen og rør inn vaniljeekstrakt og smør. Avkjøl blandingen til den er romtemperert.

Fyll sjokoladeblandingen i ispinneformer og sett i fryseren i minst 4-5 timer, til isen stivner.

Dypp formene raskt i varmt vann for å løsne ispinnene. Serveres straks. Ispinnene du ikke bruker, kan oppbevares i fryseren i flere uker.

 

 

Det er mørk og kraftig sjokoladesmak på disse ispinnene.

 

 

American classic!

 

 

Tips:

♥ Du kan så klart bruke alle typer iskremformer. Jeg har flere typer hjemme, men hadde denne gangen lyst til å bruke klassiske, amerikanske ispinneformer som du ser på bildet. Disse fant jeg ikke i norske kjøkkenutstyrsbutikker, men kjøpte dem på Amazon. Se link HER.

 

 

Lokket gjør at trepinnene holder seg på plass i fryseprosessen.

 

 

Du finner en litt billigere variant HER. (Dessverre litt dyr porto å få sendt ting gjennom Amazon til Norge, så det kan være praktisk å kjøpe flere ting samtidig hvis du først vil gjøre det.)

 

♥ Ispinnene smelter litt når du varmer formen for å få pinnene ut av formen. Hvis du ikke vil spise dem med en gang, lønner det seg å legge pinnene på en bakepapirdekket fjøl og sette fjølen i fryseren en liten stund til ispinnene er helt frosne igjen. Når ispinnene er helt frosne, er de fine å putte i små plasposer og oppbevare i fryseren.

 

ENJOY!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Fudgesicles (amerikanske sjokoladeispinner)
Ingredienser

♥ 6 dl helmelk
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ss maisenna
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 20 g smør

Fremgangsmåte

Ha melk, oppdelt kokesjokolade, kakaopulver, maisenna og sukker i en mellomstor kjele. Varm opp blandingen forsiktig under omrøring til sjokoladen smelter. Øk varmen noe, og la blandingen nå kokepunktet. La den deretter småkoke i ca. 5 minutter så den tykner. Rør hele tiden så sjokoladeblandingen ikke svir seg i bunnen av kjelen.

Ta kjelen av platen og rør inn vaniljeekstrakt og smør. Avkjøl blandingen til den er romtemperert.

Fyll sjokoladeblandingen i ispinneformer og sett i fryseren i minst 4-5 timer, til isen stivner.

Dypp formene raskt i varmt vann for å løsne ispinnene. Serveres straks. Ispinnene du ikke bruker, kan oppbevares i fryseren i flere uker.

Tips

♥ Du kan så klart bruke alle typer iskremformer. Jeg har flere typer hjemme, men hadde denne gangen lyst til å bruke klassiske, amerikanske ispinneformer som du ser på bildet. Disse fant jeg ikke i norske kjøkkenutstyrsbutikker, men kjøpte dem på Amazon.

♥ Ispinnene smelter litt når du varmer formen for å få dem ut av formen. Hvis du ikke vil spise dem med en gang, lønner det seg å legge pinnene på en bakepapirdekket fjøl og sette fjølen i fryseren en liten stund til ispinnene er helt frosne igjen. Når ispinnene er helt frosne, er de fine å putte i små plasposer og oppbevare i fryseren.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift