Ananassorbet


Aahh - synes du det er varmt og deilig nå.. ?

Drøm deg bort til en tropisk øy og lag hjemmelaget ananassorbet! Smile

Ananassorbet smaker utrolig deilig i sommervarmen! Kan lages både med og uten iskremmaskin.

 

 

Ingredienser

7 dl ananasmos (se tips)
125 g sukker
75 g glukose (se tips)
2 ss sitronsaft

 

Fremgangsmåte:

Ha ananasmosen i en kjele sammen med sukker, glukose og sitronsaft. Varm opp blandingen under omrøring slik at sukkeret smelter.

Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen helt. Den må gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.

Ha ananasmosen i en iskremmaskin.

 

 

La maskinen gå i 50-60 minutter til du får en myk og deilig ananassorbet.

 

 

Server sorbeten med en gang hvis du liker den myk, eller sett den i fryseren i 1-2 timer hvis du liker den fastere.

 

 

Her har jeg servert ananassorbeten direkte fra iskremmaskinen:

 

 

 

Nydelig, forfriskende ananassorbet!

 

 

Tips:

I oppskriften står det at du skal bruke ananasmos. Dette lager du ved å mose ananas med en stavmikser. Bruk helst fersk ananas for best smak, men godt avrent hermetisk ananas kan også brukes.

 

 


Søte ananaslys kjøpt hos Nille. Smile

 

Hvis du ikke har iskremmaskin, går det også greit å ha ananasblandingen rett i en plastboks og sette i fryseren. Du bør imidlertid da røre rundt i blandingen hver halvtime, 4-5 ganger, i innfrysingsfasen for å hindre at det danner seg iskrystaller i sorbeten.

Jeg bruker glukose i tillegg til sukker når jeg lager sorbet. Det gjør at sorbeten blir noe mykere i frossen tilstand. Glukose fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikker, og får du ikke tak i det, kan du oppnå samme effekt med samme mengde hvit eller lysebrun sirup.

 

Nyt friskt, hjemmelaget sorbet på varme sommerdager!
 

Se også oppskrift på Pasjonsfruktsorbet og Vannmelon- og bringebærsorbet.

 


 

Ananassorbet
Ingredienser

7 dl ananasmos (se tips)
125 g sukker
75 g glukose (se tips)
2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Ha ananasmosen i en kjele sammen med sukker, glukose og sitronsaft. Varm opp blandingen under omrøring slik at sukkeret smelter.

Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen helt. Den må gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.

Ha ananasmosen i en iskremmaskin og la maskinen gå i 50-60 minutter til du får en myk og deilig ananassorbet.

Server sorbeten med en gang hvis du liker den myk, eller sett den i fryseren i 1-2 timer hvis du liker den fastere.

Hvis du ikke har iskremmaskin, går det også greit å ha ananasblandingen rett i en plastboks og sette i fryseren. Du bør imidlertid da røre rundt i blandingen hver halvtime, 4-5 ganger, i innfrysingsfasen for å hindre at det danner seg iskrystaller i sorbeten.

Tips

I oppskriften står det at du skal bruke ananasmos. Dette lager du ved å mose ananas med en stavmikser. Bruk helst fersk ananas for best smak, men godt avrent hermetisk ananas kan også brukes.

Hvis du ikke har iskremmaskin, går det også greit å ha ananasblandingen rett i en plastboks og sette i fryseren. Du bør imidlertid da røre rundt i blandingen hver halvtime, 4-5 ganger, i innfrysingsfasen for å hindre at det danner seg iskrystaller i sorbeten.

Jeg bruker glukose i tillegg til sukker når jeg lager sorbet. Det gjør at sorbeten blir noe mykere i frossen tilstand. Glukose fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikker, og får du ikke tak i det, kan du oppnå samme effekt med samme mengde hvit eller lysebrun sirup.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift