Brukere online: 67
Brukere i dag: 1419
Brukere siste 7 dager: 195584
350 g hvetemel
100 g melis
250 g smør
Pynt:
1 glass rispgelé
Bland mel og melis. Smuldre i smør og kna deigen sammen (deigen kan også kjøres raskt sammen i food processor).
Form deigen til tykke pølser (ca 4 cm i diameter). Sett pølsene i kjøleskapet til de har stivnet litt.
Skjær pølsene i skiver og legg skivene på bakepapirkledde stekeplater. Lag en grop på midten av hver kake med fingrene og legg en liten teskje med ripsgelé i hver grop.
Stek kakene gyldne midt i ovnen ved 180°C i ca 10 min. Avkjøles på rist.
Ripsgelé fås kjøpt på glass i de fleste matvarebutikker (du finner geléen sannsynligvis i samme hylle som der syltetøy står).
"Gelépletter" oppbevares i tettsluttet kakeboks.
Se også oppskrift på "Jordbærkyss" og "Rosenmunnkaker".
Skriv ny kommentar