Brukere online: 2056
Brukere i dag: 37264
Brukere siste 7 dager: 196810
Hei dere!
Da jeg forleden lagde Angel Food Cake fikk jeg mange eggeplommer til overs, og de brukte jeg da til å lage denne nydelige Gullkaken med sitron i langpanneversjon.
Virkelig perfekt kake å lage når du lurer på hva du skal gjøre med 12 eggeplommer!
Kaken er enkel, men blir supersaftig og veldig smakfull!
Ingredienser:
♥ 300 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 12 eggeplommer
♥ 500 g hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 4 dl kremfløte
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 1 dl presset sitronsaft
Sitronglasur:
♥ 6 dl melis
♥ 4 ss presset sitronsaft
♥ ca. 2 ss vann
Pynt:
♥ tørket blomsterstrøssel
eller annen kakepynt
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og halvparten av sukkeret til smørkrem. Pisk eggeplommer og resten av sukkeret lyst og kremete. Bland smørkremen og eggedosis godt sammen.
Sikt sammen mel og bakepulver. Vend dette inn i deigen sammen med kremfløten. Vend til sist inn revet sitronskall og presset sitronsaft.
Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i ca 30-40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).
Avkjøl kaken til den er kald, og løft den deretter ut av formen.
Rør sammen ingrediensene til glasuren. Tilpass mengden vann til glasuren får en tykk konsistens.
Smør glasuren over kaken. Hvis du vil, så dryss over tørket blomsterstrøssel eller annen kakepynt du liker.
Husk å drysse på strøsselet før glasuren stivner, så det fester seg til kaken.
Del kaken i firkanter.
Så myk og deilig kake!
..mmmm....
Tips:
♥ Jeg har kjøpt tørket blomsterstrøssel i blomsterbutikk. Finnes også i noen butikker som selger kakepynt.
♥ Kaken holder seg saftig i flere dager dersom den pakkes godt inn i plast. Kakebitene er også veldig fine å fryse!
♥ Se Gullbrød med sitron, som er basert på samme oppskrift som denne (men halvert porsjon).
Gullkake med sitron - håper du ser hvor utrolig myk og deilig denne kaken er. Denne kaken kan jeg virkelig anbefale!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 300 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 12 eggeplommer
♥ 500 g hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 4 dl kremfløte
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 1 dl presset sitronsaft
Sitronglasur:
♥ 6 dl melis
♥ 4 ss presset sitronsaft
♥ ca. 2 ss vann
Pynt:
♥ tørket blomsterstrøssel
eller annen kakepynt
Pisk mykt smør og halvparten av sukkeret til smørkrem. Pisk eggeplommer og resten av sukkeret lyst og kremete. Bland smørkremen og eggedosis godt sammen.
Sikt sammen mel og bakepulver. Vend dette inn i deigen sammen med kremfløten. Vend til sist inn revet sitronskall og presset sitronsaft.
Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i ca 30-40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).
Avkjøl kaken til den er kald, og løft den deretter ut av formen.
Rør sammen ingrediensene til glasuren. Tilpass mengden vann til glasuren får en tykk konsistens.
Smør glasuren over kaken. Hvis du vil, så dryss over tørket blomsterstrøssel eller annen kakepynt du liker.
♥ Jeg har kjøpt tørket blomsterstrøssel i blomsterbutikk. Finnes også i noen butikker som selger kakepynt.
♥ Kaken holder seg saftig i flere dager dersom den pakkes godt inn i plast. Kakebitene er også veldig fine å fryse!
Skriv ny kommentar