Gullbrød med sitron

Gullkake (eller Gullbrød som jeg har kalt det når kaken er bakt i brødform), er super å lage dersom du har mange eggeplommer til overs, for eksempel etter at du har laget en Pavlova

 

 

Kaken lages med mange eggeplommer, smør og kremfløte, som gjør formkaken veldig myk og mektig på smak, selv om den er enkel.

Her har jeg smaksatt kaken med sitron og pyntet med sitronglasur, og det ble perfekt!  Smile  


Ingredienser: 

♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 6 eggeplommer
♥ 250 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 2 dl kremfløte
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 0,5 dl presset sitronsaft

Sitronglasur:
♥ 3 dl melis
♥ 2 ss presset sitronsaft
♥ ca. 1 ss vann

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og halvparten av sukkeret til smørkrem. Pisk eggeplommer og resten av sukkeret lyst og kremete. Bland smørkremen og eggedosis godt sammen. 

Sikt sammen mel og bakepulver. Vend dette inn i deigen sammen med kremfløten. Vend til sist inn revet sitronskall og presset sitronsaft. 

Fordel deigen utover i en avlang brødform (som rommer 1,5 liter), med bakepapir i bunnen. 

Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i ca 35-40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).

Avkjøl kaken litt før den hvelves ut av formen. La kaken avkjøles helt på rist. 

Rør sammen ingrediensene til glasuren. Tilpass mengden vann til glasuren får en tykk konsistens.

Smør glasuren over kaken og la kaken stå kjølig til den stivner.

 

 

Del kaken i skiver ved servering.

 

 

Nydelig formkake! 

 

 


Tips:

♥ Kaken holder seg saftig i flere dager dersom den pakkes godt inn i plast. Den er også veldig fin å fryse! 

♥ Se også Gullkake med sitron (langpanne), som er basert på dobbel porsjon av denne oppskriften. 

 

 

Nyt denne supergode formkaken! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Gullbrød med sitron
Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 6 eggeplommer
♥ 250 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 2 dl kremfløte
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 0,5 dl presset sitronsaft

Sitronglasur:
♥ 3 dl melis
♥ 2 ss presset sitronsaft
♥ ca. 1 ss vann

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og halvparten av sukkeret til smørkrem. Pisk eggeplommer og resten av sukkeret lyst og kremete. Bland smørkremen og eggedosis godt sammen. 

Sikt sammen mel og bakepulver. Vend dette inn i deigen sammen med kremfløten. Vend til sist inn revet sitronskall og presset sitronsaft. 

Fordel deigen utover i en avlang brødform (som rommer 1,5 liter), med bakepapir i bunnen. 

Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i ca 35-40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).

Avkjøl kaken litt før den hvelves ut av formen. La kaken avkjøles helt på rist. 

Rør sammen ingrediensene til glasuren. Tilpass mengden vann til glasuren får en tykk konsistens. Smør glasuren over kaken og la kaken stå kjølig til den stivner.

Del kaken i skiver ved servering.

Tips

♥ Kaken holder seg saftig i flere dager dersom den pakkes godt inn i plast. Den er også veldig fin å fryse! 

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift