Brukere online: 1944
Brukere i dag: 37973
Brukere siste 7 dager: 196499
Gullkake (eller Gullbrød som jeg har kalt det når kaken er bakt i brødform), er super å lage dersom du har mange eggeplommer til overs, for eksempel etter at du har laget en Pavlova.
Kaken lages med mange eggeplommer, smør og kremfløte, som gjør formkaken veldig myk og mektig på smak, selv om den er enkel.
Her har jeg smaksatt kaken med sitron og pyntet med sitronglasur, og det ble perfekt!
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 6 eggeplommer
♥ 250 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 2 dl kremfløte
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 0,5 dl presset sitronsaft
Sitronglasur:
♥ 3 dl melis
♥ 2 ss presset sitronsaft
♥ ca. 1 ss vann
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og halvparten av sukkeret til smørkrem. Pisk eggeplommer og resten av sukkeret lyst og kremete. Bland smørkremen og eggedosis godt sammen.
Sikt sammen mel og bakepulver. Vend dette inn i deigen sammen med kremfløten. Vend til sist inn revet sitronskall og presset sitronsaft.
Fordel deigen utover i en avlang brødform (som rommer 1,5 liter), med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i ca 35-40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).
Avkjøl kaken litt før den hvelves ut av formen. La kaken avkjøles helt på rist.
Rør sammen ingrediensene til glasuren. Tilpass mengden vann til glasuren får en tykk konsistens.
Smør glasuren over kaken og la kaken stå kjølig til den stivner.
Del kaken i skiver ved servering.
Nydelig formkake!
Tips:
♥ Kaken holder seg saftig i flere dager dersom den pakkes godt inn i plast. Den er også veldig fin å fryse!
♥ Se også Gullkake med sitron (langpanne), som er basert på dobbel porsjon av denne oppskriften.
Nyt denne supergode formkaken!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 6 eggeplommer
♥ 250 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 2 dl kremfløte
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 0,5 dl presset sitronsaft
Sitronglasur:
♥ 3 dl melis
♥ 2 ss presset sitronsaft
♥ ca. 1 ss vann
Pisk mykt smør og halvparten av sukkeret til smørkrem. Pisk eggeplommer og resten av sukkeret lyst og kremete. Bland smørkremen og eggedosis godt sammen.
Sikt sammen mel og bakepulver. Vend dette inn i deigen sammen med kremfløten. Vend til sist inn revet sitronskall og presset sitronsaft.
Fordel deigen utover i en avlang brødform (som rommer 1,5 liter), med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i ca 35-40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).
Avkjøl kaken litt før den hvelves ut av formen. La kaken avkjøles helt på rist.
Rør sammen ingrediensene til glasuren. Tilpass mengden vann til glasuren får en tykk konsistens. Smør glasuren over kaken og la kaken stå kjølig til den stivner.
Del kaken i skiver ved servering.
♥ Kaken holder seg saftig i flere dager dersom den pakkes godt inn i plast. Den er også veldig fin å fryse!
Skriv ny kommentar