Brukere online: 157
Brukere i dag: 1094
Brukere siste 7 dager: 195594
Håkonskaker kalles også for Heidesand og kommer opprinnelig fra Tyskland.
Dette er fantastisk enkle og gode småkaker med marsipan.
Oppskriften gir ca. 40 kaker.
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 80 g melis
♥ 60 g ekte marsipan (se tips)
♥ 1 ts revet sitronskall
♥ 250 g hvetemel
Pynt:
♥ 2 eggeplommer
♥ 1,5 dl perlesukker
Fremgangsmåte:
Deigen lages dagen før utbaking:
Pisk romtemperert smør og melis sammen. Riv marsipanen og bland inn i smørkremen. Tilsett revet sitronskall. Bland inn hvetemelet og elt deigen raskt sammen.
Del deigen i tre og form dem til tykke ruller. Pakk dem inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten (se tips).
Dagen etter piskes eggeplommene lett sammen og helles på en tallerken. Ha perlesukkeret på en annen tallerken. Vend hver deigpølse først i eggeplommene og deretter i perlesukker slik at perlesukkeret fester seg.
Skjær rullene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Pensle overflaten på kakene med resten av eggeplommene og dryss på perlesukker.
Stek kakene midt i ovnen ved 200 °C i 8-10 minutter, eller til de er gylne.
Avkjøl kakene på rist.
Alltid kjekt med noen gode småkaker...
Tips:
♥ Det er viktig at du bruker såkalt ekte marsipan (lilla rull fra Odense) som har minst 50% mandelinnhold. Dette fordi bare ekte marsipan tåler steking. Figurmarsipan smelter ved steking.
♥ Når deigrullene settes i kjøleskapet over natten vil de bli helt harde. De er da enkle å rulle i eggeplomme og sukker, og deretter å skjære i skiver, og da holder kakene også fasongen uten å flyte for mye utover under stekingen.
♥ Håkonkaker oppbevares i tett kakeboks og kan også fryses.
♥ Se også oppskrift på Dessertkaker med marsipan, som er basert på lignende oppskrift.
Nyt lekre småkaker med marsipan til te- eller kaffekoppen.
♥ Velbekomme!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g smør
♥ 80 g melis
♥ 60 g ekte marsipan (se tips)
♥ 1 ts revet sitronskall
♥ 250 g hvetemel
Pynt:
♥ 2 eggeplommer
♥ 1,5 dl perlesukker
Deigen lages dagen før utbaking:
Pisk romtemperert smør og melis sammen. Riv marsipanen og bland inn i smørkremen. Tilsett revet sitronskall. Bland inn hvetemelet og elt deigen raskt sammen. Del deigen i tre og form dem til tykke ruller. Pakk dem inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten (se tips).
Dagen etter piskes eggeplommene lett sammen og helles på en tallerken. Ha perlesukkeret på en annen tallerken. Vend hver deigpølse først i eggeplommene og deretter i perlesukker slik at perlesukkeret fester seg.
Skjær rullene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Pensle overflaten på kakene med resten av eggeplommene og dryss på perlesukker. Stek kakene midt i ovnen ved 200 °C i 8-10 minutter, eller til de er gylne. Avkjøl kakene på rist.
♥ Det er viktig at du bruker såkalt ekte marsipan (lilla rull fra Odense) som har minst 50% mandelinnhold. Dette fordi bare ekte marsipan tåler steking. Figurmarsipan kommer smelter ved steking.
♥ Når deigrullene settes i kjøleskapet over natten vil de bli helt harde. De er da enkle å rulle i eggeplomme og sukker, og deretter å skjære i skiver, og da holder kakene også fasongen uten å flyte for mye utover under stekingen.
♥ Håkonkaker oppbevares i tett kakeboks og kan også fryses.
♥ Se også oppskrift på Dessertkaker med marsipan, som er basert på lignende oppskrift.
2 kommentarer
Heeej. Ska göra dessa...men
Heeej. Ska göra dessa...men på bilden verkar det även vara citronskal oppå kakorna. I receptet står det enbart på rullens sidor?
Hei! Kan man bruke grov…
Hei!
Kan man bruke grov marsipan fra Odense med 54%mandler? Eller smelter den også på lik linje som figurmarsipanen?
Skriv ny kommentar