Brukere online: 1130
Brukere i dag: 5161
Brukere siste 7 dager: 195441
My heart to you is given:
Oh, do give yours to me;
We'll lock them up together,
And throw away the key.
(Frederick Saunders)
♥
Romantisk gjærbakst på Det søte liv i dag!
Hjerteformede kanelboller er like enkle å lage som vanlige Kanelboller, men er langt koseligere å servere.
Ingredienser:
♥ 50 g gjær
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 1 egg
♥ 2 liter hvetemel
Fyll:
♥ 50 g smør
♥ 4 ss sukker
♥ 2 ss kanel
Pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker
Fremgangsmåte:
Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg. Bland så i sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca 60 min).
Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver.
Smelt smøret til fyllet og pensle på leivene. Strø jevnt over med sukker og kanel.
Rull leivene sammen fra begge langsidene og innover mot midten.
Skjær lengden deretter opp i ca 2 cm tykke skiver.
Legg skivene med snittflaten ned og dra så i deigen på undersiden og lag en lang spiss som peker mot deg.
Gjenta med alle skiven og legg de på bakepapirdekkede stekeplater.
Jeg vet ... ser egentlig ut som noe helt annet, ikke sant...?
For å si det sånn.... jeg fikk noen kommentarer da jeg postet dette bildet på Instagram ....
Instagram: @kristine_lifeissweet
Men det er faktisk nødvendig å dra tuppen så langt nedover for å få fin hjertefasong på bollene. Når de hever og steker danner det seg runde, vakre hjerter
Instagram: @kristine_lifeissweet
Etterhev bollene i 15 min.
Pisk egg sammen med litt melk og pensle over bollene.
Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min til bollene er gyldne og gjennomstekte.
Avkjøl kanelbollene på rist.
Dufter alldeles nydelig!
Tips:
Som all gjærbakst, smaker "Hjerteformede kanelboller" aller best samme dag de er laget. De er imidlertid kjempefine å fryse. Tines og varmes lett, og de smaker som nystekte!
Hjertet mitt & Hjertet ditt ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SØTE NYHETER:
I morgen kommer nytt nummer 2 av Norges nye store bakemagasin Bake i salg! Du kan kjøpe abonnement på bladet ved å følge denne linken her.
Jeg er kjempestolt av at den fine nettbutikken Søte Saker i dag har inngått avtale om å annonsere på Det søte liv. Masse LEKKERT bake- og kakepynteutstyr i denne butikken, så dere bør ta dere en titt!
Husk trekning av Giveaway med romantiske cupcakeutstyr fra den herlige nettbutikken Kakebua i morgen. Legg igjen kommentar på dette innlegget her for å være med i trekningen. Kakebua har blitt en av mine yndlingsbutikker på nett, så den bør dere absolutt også titte på!
NY ROMANTISK KAKE PÅ DET SØTE LIV I MORGEN!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 50 g gjær
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 1 egg
♥ 2 liter hvetemel
Fyll:
♥ 50 g smør
♥ 4 ss sukker
♥ 2 ss kanel
Pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker
Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg. Bland så i sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca 60 min).
Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver.
Smelt smøret til fyllet og pensle på leivene. Strø jevnt over med sukker og kanel.
Rull leivene sammen fra begge langsidene og innover mot midten. Skjær lengden deretter opp i ca 2 cm tykke skiver. Legg skivene med snittflaten ned og dra så i deigen på undersiden og lag en lang spiss som peker mot deg. Gjenta med alle skiven og legg de på bakepapirdekkede stekeplater.
Etterhev bollene i 15 min. Pisk egg sammen med litt melk og pensle over bollene.
Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min til bollene er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl kanelbollene på rist.
Det ser kanskje litt rart ut å måtte dra tuppen på deigen langt nedover når du former bollene, men det er nødvendig for å få runde, fine hjerter når bollene er ferdigstekte.
Som all gjærbakst, smaker "Hjerteformede kanelboller" aller best samme dag de er laget. De er imidlertid kjempefine å fryse. Tines og varmes lett, og de smaker som nystekte!
1 kommentar
Hei! Vil du anbefale å fryse
Hei! Vil du anbefale å fryse inn disse når de skal serveres dagen etter baking?
Skriv ny kommentar