Brukere online: 1720
Brukere i dag: 19935
Brukere siste 7 dager: 195097
100 g smør
2 dl sukker
4 eggehviter (se tips)
1 ts hornsalt
8-8,5 dl hvetemel
Smelt og avkjøl smøret. Rør eggehviter og sukker godt sammen. Bland i avkjølt smør og mel blandet med hornsalt. Elt deigen jevn og glatt (den skal bli nokså fast). Dekk den til og la den stå i kjøleskapet i ca 1 time.
Kjevle ut deigen til 3-4 mm tykkelse (se tips) og stikk ut figurer. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 125°C i ca 20 min til de er lyse og tørre. Avkjøl kakene på rist.
De kalde kakene kan eventuelt pyntes med konditorfarge (se tips).
4 eggehviter skal tilsvare 1,25 dl.
En kjevlematte av plast er en lur investeringer (for eksempel fra Tupperware).
Kakene kan pyntes ved å pensle på konditorfarge. Det finnes også spesielle penner å få kjøpt med spisevennlig farge. Slike penner kan blant annet fås kjøpt hos Traktøren og Tilbords og enkelte hobbybutikker.
"Hvite kakefigurer" oppbevares i tettsluttet kakeboks.
1 kommentar
Hva er forskjellen på de og
Hva er forskjellen på de og vanlige kakemenn? :)
Skriv ny kommentar