Iskaffe med kaffeisbiter


Knallgodt tips til alle kaffeelskere:

Har kaffen i kaffekannen blitt kald, er det ingen grunn til å slå den ut i vasken.

Lag heller kaffeisbiter med kafferestene!  Blandet med melk og litt brunt sukker har du en superdeilig kaffedrikk på no time! 

 


PS: Kaffeisbiter gjør seg også veldig godt i et glass med Baileys... Wink

Men her har jeg brukt vanlig lettmelk, altså...  Smile

 

 

Dette er en ekstremt enkel oppskrift uten nøyaktige mål. Blandingsforholdet avhenger jo av hvor sterk/søt du liker kaffen din best. Her gjelder det å prøve seg frem til du har din personlige favorittiskaffe.

Til et glass med det blandingsforholdet jeg liker trenger du omtrent:

Ingredienser:

♥ 8-10 kaffeisbiter
♥ 2 dl melk
♥ 2 ss brunt sukker


Fremgangsmåte:

Lag kaffeisbitene klare på forhånd. Det er bare å helle kald, svart kaffe i isbiteformer og sette i fryseren i 4-5 timer, eller helst over natten så du er sikker på at kaffeisbitene er helt frosne.

 


Trykk ut kaffeisbitene og finn frem kald melk og brunt sukker.

 

 

Så er det bare å ha kaffeisbitene i melkeglasset og å smake til med sukker.

 

Simsalabim:

Deilig kaffedrikk! 

 

Tips:

♥ Antallet kaffeisbiter du bør bruke avhenger jo så klart av hvor sterk kaffesmak du liker. Etter min smak passer det med 8-10 kaffeisbiter til et glass med melk. Husk at kaffeisbitene smelter gradvis, så i starten er ikke kaffesmaken så sterk, men etter hvert som kaffeisbitene smelter, blir kaffesmaken sterkere og sterkere. Styrken på kaffesmaken avhenger jo selvfølgelig også av hvor sterk kaffe du har laget isbitene med. Jeg brukte nokså sterk kaffe da jeg lagde isbitene på bildet.

♥ Mengden brunt sukker er så klart også en smaksak, og det går fint å bruke vanlig hvitt sukker, eller suketter eller annen sukkererstatning. Liker du å iskaffe som ikke er søt, er det bare å sløyfe sukkeret helt.

 

 

Kan det bli enkere?  Icon e biggrin 

 

 

Husk altså: Det er kjekt å ha kaffeisbiter i fryseren!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Iskaffe med kaffeisbiter
Ingredienser

♥ 8-10 kaffeisbiter
♥ 2 dl melk
♥ 2 ss brunt sukker

Fremgangsmåte

Lag kaffeisbitene klare på forhånd. Det er bare å helle kald, svart kaffe i isbiteformer og sette i fryseren i 4-5 timer, eller helst over natten så du er sikker på at kaffeisbitene er helt frosne.

Trykk ut kaffeisbitene og finn frem kald melk og brunt sukker.

Så er det bare å ha kaffeisbitene i melkeglasset og å smake til med sukker.

Tips

♥ Antallet kaffeisbiter du bør bruke avhenger jo så klart av hvor sterk kaffesmak du liker. Etter min smak passer det med 8-10 kaffeisbiter til et glass med melk. Husk at kaffeisbitene smelter gradvis, så i starten er ikke kaffesmaken så sterk, men etter hvert som kaffeisbitene smelter, blir kaffesmaken sterkere og sterkere. Styrken på kaffesmaken avhenger jo selvfølgelig også av hvor sterk kaffe du har laget isbitene med. Jeg brukte nokså sterk kaffe da jeg lagde isbitene på bildet.

♥ Mengden brunt sukker er så klart også en smaksak, og det går fint å bruke vanlig hvitt sukker, eller suketter eller annen sukkererstatning. Liker du å iskaffe som ikke er søt, er det bare å sløyfe sukkeret helt.

Drikke
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift