Brukere online: 1942
Brukere i dag: 38036
Brukere siste 7 dager: 196490
Knallgodt tips til alle kaffeelskere:
Har kaffen i kaffekannen blitt kald, er det ingen grunn til å slå den ut i vasken.
Lag heller kaffeisbiter med kafferestene! Blandet med melk og litt brunt sukker har du en superdeilig kaffedrikk på no time!
PS: Kaffeisbiter gjør seg også veldig godt i et glass med Baileys...
Men her har jeg brukt vanlig lettmelk, altså...
Dette er en ekstremt enkel oppskrift uten nøyaktige mål. Blandingsforholdet avhenger jo av hvor sterk/søt du liker kaffen din best. Her gjelder det å prøve seg frem til du har din personlige favorittiskaffe.
Til et glass med det blandingsforholdet jeg liker trenger du omtrent:
Ingredienser:
♥ 8-10 kaffeisbiter
♥ 2 dl melk
♥ 2 ss brunt sukker
Fremgangsmåte:
Lag kaffeisbitene klare på forhånd. Det er bare å helle kald, svart kaffe i isbiteformer og sette i fryseren i 4-5 timer, eller helst over natten så du er sikker på at kaffeisbitene er helt frosne.
Trykk ut kaffeisbitene og finn frem kald melk og brunt sukker.
Så er det bare å ha kaffeisbitene i melkeglasset og å smake til med sukker.
Simsalabim:
Deilig kaffedrikk!
Tips:
♥ Antallet kaffeisbiter du bør bruke avhenger jo så klart av hvor sterk kaffesmak du liker. Etter min smak passer det med 8-10 kaffeisbiter til et glass med melk. Husk at kaffeisbitene smelter gradvis, så i starten er ikke kaffesmaken så sterk, men etter hvert som kaffeisbitene smelter, blir kaffesmaken sterkere og sterkere. Styrken på kaffesmaken avhenger jo selvfølgelig også av hvor sterk kaffe du har laget isbitene med. Jeg brukte nokså sterk kaffe da jeg lagde isbitene på bildet.
♥ Mengden brunt sukker er så klart også en smaksak, og det går fint å bruke vanlig hvitt sukker, eller suketter eller annen sukkererstatning. Liker du å iskaffe som ikke er søt, er det bare å sløyfe sukkeret helt.
Kan det bli enkere?
Husk altså: Det er kjekt å ha kaffeisbiter i fryseren!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 8-10 kaffeisbiter
♥ 2 dl melk
♥ 2 ss brunt sukker
Lag kaffeisbitene klare på forhånd. Det er bare å helle kald, svart kaffe i isbiteformer og sette i fryseren i 4-5 timer, eller helst over natten så du er sikker på at kaffeisbitene er helt frosne.
Trykk ut kaffeisbitene og finn frem kald melk og brunt sukker.
Så er det bare å ha kaffeisbitene i melkeglasset og å smake til med sukker.
♥ Antallet kaffeisbiter du bør bruke avhenger jo så klart av hvor sterk kaffesmak du liker. Etter min smak passer det med 8-10 kaffeisbiter til et glass med melk. Husk at kaffeisbitene smelter gradvis, så i starten er ikke kaffesmaken så sterk, men etter hvert som kaffeisbitene smelter, blir kaffesmaken sterkere og sterkere. Styrken på kaffesmaken avhenger jo selvfølgelig også av hvor sterk kaffe du har laget isbitene med. Jeg brukte nokså sterk kaffe da jeg lagde isbitene på bildet.
♥ Mengden brunt sukker er så klart også en smaksak, og det går fint å bruke vanlig hvitt sukker, eller suketter eller annen sukkererstatning. Liker du å iskaffe som ikke er søt, er det bare å sløyfe sukkeret helt.
2 kommentarer
Og kjører du alt i blenderen
Og kjører du alt i blenderen så blir det enda bedre
Helt fantastisk
Helt fantastisk
Skriv ny kommentar