Brukere online: 1414
Brukere i dag: 10263
Brukere siste 7 dager: 194606
Marengsbunn:
3 eggehviter
1,5 dl sukker
1 ss potetmel
0,5 ts hornsalt
Eller en ferdig kjøpt marengsbunn (22-24 cm i diameter)
Jordbæris:
3 eggeplommer
1,5 dl sukker
3 plater gelatin
500 g frosne jordbær (gjerne opptinte)
3 dl kremfløte
Pynt:
Marengstopper
Hvis du lager marengsbunnen selv:
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs (ca 20 min). Bland i potetmel og hornsalt. Ha i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek/tørk marengsbunnen midt i ovnen ved 110°C i 60 min. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta bunnen ut av formen og fjern bakepapiret forsiktig. Sett bunnen på en bakepapirkledd stekeplate og stek/tørk bunnen videre ved 110°C i 90 min, eller lenger til bunnen virker helt tørr (sjekk særlig i midten).
Til jordbærisen piskes eggeplommer og sukker lyst og luftig. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 10 min. Tin jordbærene (i mikro eller i en liten kjele). Mos jordbærene med en stavmikser. Gi jordbærmosen en raskt oppkok. Klem vannet av gelatinen og løs opp i den varme jordbærmosen. Avkjøl litt og bland så i eggedosisen. Pisk kremfløten til krem og rør i (bruk stålvisp for å få blandingen helt jevn).
Ha den hjemmelagede eller ferdigkjøpte marengsbunnen i en passe stor rund form (uten bakepapir). Hell i jordbærblandingen og sett kaken i fryseren. Ta den frosne kaken ut av formen og pynt med marengstopper.
Kaken må tine i 20-30 min før servering.
Det er svært viktig at marengsbunnen blir helt tørr. Hvis ikke, blir kaken veldig vanskelig å skjære opp etter at den er blitt fryst.
På bildet er det brukt ferdigkjøpt marengs. Ferdiglagede marengsbunner kan du som regel få kjøpt eller bestilt på konditorier. Marengstopper finnes i de fleste velassorterte matbutikker.
Lever du i en hektisk hverdag og ikke finner ferdiglaget marengs, er det greit å vite at marengs holder seg lenge i en tett kakeboks. Så med litt planlegging får du til likevel!
Skriv ny kommentar