Juletrøfler

Juletrøfler
Ingredienser

2,5 dl kremfløte
300 g mørk sjokolade (70%)
2 ss lys sirup
3 ss smør
1-2 ss konjakk eller mørk rom

Fremgangsmåte

Kok opp kremfløten. Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladen, sirup og smøret og la dette smelte. Rør i konjakk eller mørk rom. Sett i kjøleskapet til sjokolademassen er så stiv at den kan formes (dette tar minst 4 timer).

Form runde kuler som rulles i ønsket pynt: kakao, melis, hakkede nøtter i ulike varianter, kokos, raspet sjokolade eller kakestrøssel.... Jeg rullet halvparten av min i hakkede, skåldede mandler og den andre halvparten i hakkede pistasjnøtter. MMmmmnydelig!

Tips

Merk at sjokolademassen blir nokså klissete når den rulles til kuler, så du må vaske hendene ofte.

Oppbevar trøflene kjølig!

De vakre papirformene du ser på bildet er fra Kalasform (se www.kalasform.se).

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Massen min ble så klissete at den nesten ikke kan formes.... Kan den varmes opp igjen, tilsette mer smør, la den stivne, å prøve på nytt?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift