Konfektkake med sjokolade og jordbær

 

Hei dere!

Jeg har hatt en utrolig flott ferieuke der jeg har reist rundt omkring på Vestlandet. Det har vært en uke med mye fantastisk utsikt over fjord og fjell, smale, svingete veier og turer med fergene som selger nystekte sveler. Jeg har vært så heldig med været, og det har vært solskinn hver eneste dag og norsk sommer på sitt beste! Norge er så vakkert!

Nå frister det å bake igjen og gjerne med norske jordbær! Smile

En mørk, fuktig konfektkake blir sommerlig og ekstra god med friske jordbær i deigen.

Jeg pynter med sjokoladeglasur og friske jordbær for å gjøre kaken enda friskere og for å gi vakker farge til kaken.

 

 

Kaken holder seg god i mange dager i kjøleskapet. Serveres gjerne med en kule vaniljeis og pisket krem.

 

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 100 g mørk sjokolade (70 % kakaoinnhold)
♥ 3 egg
♥ 375 g sukker
♥ 30 g kakao
♥ 200 g hvetemel
♥ 200 g jordbær

Glasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 200 g jordbær

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Visp egg og sukker raskt sammen (ikke pisk eggedosis). Vend i sjokoladesmøret.

Sikt kakaopulver og hvetemel sammen og bland inn i deigen, som skal bli nokså tykk i konsistensen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Rens og del jordbær i biter. Legg jordbærbitene oppå deigen og trykk de litt ned i deigen.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter. Kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten.

 

 

Avkjøl kaken i formen til den er helt kald (gjerne i kjøleskapet over natten). Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Varm opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Smør sjokoladen på toppen av kaken. 

 

 

Sjokoladeglasuren kan gjerne renne litt ned langsmed kanten av kaken.

 

 

Pynt kaken med jordbær.

 

 

Lekker, sommerlig konfektkake!

 

 

Det herlige med denne kaken er at den har en bløt, litt flytende kjerne.

 

 

NAM!

 

 

 

Tips:

♥ Merk at denne kaken ikke skal virke helt gjennomstekt når den tas ut av ovnen. Dette er nødvendig for at kaken skal få den bløte, litt klissete konfektaktige konsistensen. Kaken må derfor stå i kjøleskapet til den er helt kald og helst over natten. Da vil kaken stivne i konsistensen og blir lett å få ut av formen og over på et kakefat. La kaken gjerne stå i romtemperatur i et par timer før servering, slik at konsistensen på kaken blir bløt igjen. 

♥ Kaken holder seg fin flere dager. Oppbevar kaken i kjøleskapet innpakket i plast. Kaken kan også fryses (men uten jordbærene som kaken er pyntet med). 

♥ Konfektkake kan også lages med andre typer bær, se for eksempel Konfektkake med sjokolade og bjørnebær og Konfektkake med sjokolade og bringebær. Se også Konfektkake med jordbær, som bare har jordbær på toppen av kaken.

 

 

Håper du ble fristet til å lage denne deilige konfektkaken.

 

 

Jordbær og sjokolade er jo alltid en vellykket kombinasjon!

 

 

Etter en ukes pause er det gøy å være igang med bloggen igjen.

Jeg er tilbake i morgen med en ny kjempegod oppskrift her på Det søte liv! Smile 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Konfektkake med sjokolade og jordbær
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 100 g mørk sjokolade (70 % kakaoinnhold)
♥ 3 egg
♥ 375 g sukker
♥ 30 g kakao
♥ 200 g hvetemel
♥ 200 g jordbær

Glasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 200 g jordbær

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Visp egg og sukker raskt sammen (ikke pisk eggedosis). Vend i sjokoladesmøret.

Sikt kakaopulver og hvetemel sammen og bland inn i deigen, som skal bli nokså tykk i konsistensen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Rens og del jordbær i biter. Legg jordbærbitene oppå deigen og trykk de litt ned i deigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter. Kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald (gjerne i kjøleskapet over natten). Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Varm opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Smør sjokoladen på toppen av kaken. 

Pynt kaken med jordbær.

Tips

♥ Merk at denne kaken ikke skal virke helt gjennomstekt når den tas ut av ovnen. Dette er nødvendig for at kaken skal få den bløte, litt klissete konfektaktige konsistensen. Kaken må derfor stå i kjøleskapet til den er helt kald og helst over natten. Da vil kaken stivne i konsistensen og blir lett å få ut av formen og over på et kakefat. La kaken gjerne stå i romtemperatur i et par timer før servering, slik at konsistensen på kaken blir bløt igjen. 

♥ Kaken holder seg fin flere dager. Oppbevar kaken i kjøleskapet innpakket i plast. Kaken kan også fryses (men uten jordbærene som kaken er pyntet med). 

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift