Brukere online: 2194
Brukere i dag: 31511
Brukere siste 7 dager: 196243
Hjemmelaget rabarbrasaft er sommerlig og forfriskende!
Og jeg elsker den svakt rosa fargen på saften.
Denne oppskriften gir ca 1,5 liter råsaft, som blandes ut med vann ved servering.
Serveres med isbiter i glasset!
Ingredienser:
♥ 1,5 kg rabarbra
♥ 500 g sukker
♥ 1 sitron
Fremgangsmåte:
Rens rabarbraen og del den i biter.
Ha rabarbrabitene i en saftkoker.
Damp rabarbrabitene i en times tid, så du får samlet opp all råsaften.
Det skal bli omtrent 14 dl råsaft.
Hell råsaften fra rabarbraen i en kjele og tilsett sukkeret. Gi blandingen et oppkok mens du rører godt slik at sukkeret løser seg opp.
Ta kjelen av platen og tilsett saft fra en presset sitron.
Hell den varme saften på rene flasker (se tips).
Oppbevares kjølig.
Ved servering blandes rabarbrasaften med kaldt vann til ønsket styrke (jeg bruker ca. halvparten saft og halvparten vann).
Serveres med isbiter.
Herlig sommerdrikk!
Tips:
♥ En saftkoker er en kjekk investering og fås kjøpt i mange butikker som selger kjøkkenutstyr.
En saftkoker er en stor kjele som består av 3 deler: den nederste delen fylles med vann, den mellomste delen samler opp saften og den øverste delen fylles med det du vil safte av frukt og/eller bær. Ved å varme opp vannet i den nederste delen av kjelen, dampes frukten/bærene som ligger i den øverste delen av kjelen, som dermed avgir saft som drypper ned og samles opp i den mellomste delen av kjelen.
♥ Av denne oppskriften fikk jeg nok saft til å fylle opp 3 glassflasker à 0,5 liter. Saften i glassflaskene har lang holdbarhet om de oppbevares i kjøleskapet. Du kan alternativt ha saften på plastflasker som oppbevares i fryseren.
♥ Saften blandes ut med kaldt vann ved servering. Jeg synes det er passe med halvparten saft og halvparten vann, men styrkeforholdet som du liker får du smake deg frem til selv. Hvis du vil ha en sprudlende drikke, kan du blande ut saften med kullsyreholdig vann eller prosecco eller lignende.
♥ For flere og grundigere tips for å lage hjemmelaget saft ved bruk av saftkoker, se innleggene om Rips- og solbærsaft og Jordbær- og bringebærsaft.
Ha en strålende sommeruke, enten du koser deg med ferie eller ikke. Jeg er tilbake her på bloggen i morgen.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1,5 kg rabarbra
♥ 500 g sukker
♥ 1 sitron
Rens rabarbraen og del den i biter.
Ha rabarbrabitene i en saftkoker. Damp rabarbrabitene i en times tid, så du får samlet opp all råsaften. Det skal bli omtrent 14 dl råsaft.
Hell råsaften fra rabarbraen i en kjele og tilsett sukkeret. Gi blandingen et oppkok mens du rører godt slik at sukkeret løser seg opp.
Ta kjelen av platen og tilsett saft fra en presset sitron.
Hell den varme saften på rene flasker (se tips).
Oppbevares kjølig.
Ved servering blandes rabarbrasaften med kaldt vann til ønsket styrke (jeg bruker ca. halvparten saft og halvparten vann).
Serveres med isbiter.
♥ En saftkoker er en kjekk investering og fås kjøpt i mange butikker som selger kjøkkenutstyr. En saftkoker er en stor kjele som består av 3 deler: den nederste delen fylles med vann, den mellomste delen samler opp saften og den øverste delen fylles med det du vil safte av frukt og/eller bær. Ved å varme opp vannet i den nederste delen av kjelen, dampes frukten/bærene som ligger i den øverste delen av kjelen, som dermed avgir saft som drypper ned og samles opp i den mellomste delen av kjelen.
♥ Av denne oppskriften fikk jeg nok saft til å fylle opp 3 glassflasker à 0,5 liter. Saften i glassflaskene har lang holdbarhet om de oppbevares i kjøleskapet. Du kan alternativt ha saften på plastflasker som oppbevares i fryseren.
♥ Saften blandes ut med kaldt vann ved servering. Jeg synes det er passe med halvparten saft og halvparten vann, men styrkeforholdet som du liker får du smake deg frem til selv. Hvis du vil ha en sprudlende drikke, kan du blande ut saften med kullsyreholdig vann eller prosecco eller lignende.
2 kommentarer
Hvorfor tilsetter du sikkert
Hvorfor tilsetter du sikkert etterpå i stedet for å ha det i saftkokeren som man gjør når man lager annen saft?
Hvordan dampes rabarbraen,…
Hvordan dampes rabarbraen, når man ikke har saftkoker?
Skriv ny kommentar