Krydderkake med kaffe- og sjokoladekrem


Snart er det fredag igjen, og her har du et supert tips på hva du kan lage den kommende kalde, fine januarhelgen.

Smile 

Denne krydderkaken er veldig rask å lage; du bare rører sammen deigen og så er den klar for steking.

Surmelk gjør kaken ekstra myk og god.

 

 

Kaken inneholder samme type krydder som man vanligvis bruker i pepperkaker: malt kanel, kardemomme, ingefær og nellik.

Glasuren smaker sjokolade og kaffe, og er kjempegod sammen med kryddersmaken på kaken.

 

 

Oppskriften er til stor langpanne - så her får du til mye god kake raskt som bare det!

 

  Smile 

 

Ingredienser:

♥ 250 g smør
♥ 1 liter surmelk
♥ 650 g sukker
♥ 4 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts nellik
♥ 3 ts natron
♥ 750 g hvetemel

Kaffe- og sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ss sterk kaffe
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 500 g melis

Pynt:
♥ kakestrøssel eller revet sjokolade

 

Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret.

Finn frem en stor bakebolle og ha surmelk, sukker og krydder i bollen. Rør rundt så krydderet blander seg godt med surmelken. Rør inn natron. Ha deretter i det smeltede smøret og så hvetemelet. Bland alt til en klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt.

Avkjøl kaken i langpanne. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.

Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med kakao og vaniljesukker. Varm opp sterk kaffe i en liten kjele. Del kokesjokoladen opp i biter og smelt dem i den varme kaffen. Rør sjokoladeblandingen jevn og visp den deretter inn i smørkremen. Tilsett melis litt og litt og pisk opp sjokoladekremen til den blir luftig og myk.

Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med ønsket kakestrøssel eller revet sjokolade.

Del kaken opp i firkanter.

 

 

 

Tips:

♥ Du kan bruke alle typer surmelk (kulturmelk, kefir, cultura osv).

♥ Du må gjerne bruke koffeinfri kaffe i sjokoladekremen. Ønsker du mildere smak på sjokoladekremen, kan du bytte ut kaffe med melk.

♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse. Frys bitene gjerne først på et brett til sjokoladekremen er frossen. Da går det lett å stable kaken i fryseposer uten at kakene blir klissete.


Du finner mange lignende krydderkaker i langpanne her på Det søte liv, se for eksempel oppskrift på Saupkake, Krydderkake med ostekrem og Surmelkskake.

 

 

Superdeilig, lettlaget langpannekake! 

Kan aldri få nok oppskrifter på gode langpannekaker....   Wink 

 

 

  God helg til deg fra meg!  Heart

 


 Heart  Heart  Heart  Heart 

 

Krydderkake med kaffe- og sjokoladekrem
Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 1 liter surmelk
♥ 650 g sukker
♥ 4 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts nellik
♥ 3 ts natron
♥ 750 g hvetemel

Kaffe- og sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ss sterk kaffe
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 500 g melis

Pynt:
♥ kakestrøssel eller revet sjokolade

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret.

Finn frem en stor bakebolle og ha surmelk, sukker og krydder i bollen. Rør rundt så krydderet blander seg godt med surmelken. Rør inn natron. Ha deretter i det smeltede smøret og så hvetemelet. Bland alt til en klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt.

Avkjøl kaken i langpanne. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.

Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med kakao og vaniljesukker. Varm opp sterk kaffe i en liten kjele. Del kokesjokoladen opp i biter og smelt dem i den varme kaffen. Rør sjokoladeblandingen jevn og visp den deretter inn i smørkremen. Tilsett melis litt og litt og pisk opp sjokoladekremen til den blir luftig og myk.

Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med ønsket kakestrøssel eller revet sjokolade.

Del kaken opp i firkanter.

Tips

♥ Du kan bruke alle typer surmelk (kulturmelk, kefir, cultura osv).

♥ Du må gjerne bruke koffeinfri kaffe i sjokoladekremen. Ønsker du mildere smak på sjokoladekremen, kan du bytte ut kaffe med melk.

♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse. Frys bitene gjerne først på et brett til sjokoladekremen er frossen. Da går det lett å stable kaken i fryseposer uten at kakene blir klissete.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

11 kommentarer

Hei,
Kjempe fin side
Hvis jeg baker krydderkake med sjokolade og kaffe Trekker I rund form, kan jeg halvere oppskriften?

Uten egg???
Skal lage den nå pg ser at det ikke er nevnt egg i oppskrifta.

Hei :) Skal lage denne i dag og lurer på om det er ok å bytte ut kefir med vanlig lettmelk? Ser for meg at den blir litt tørrere da,men det er litt det jeg ønsker da det fort kan bli litt mektig ellers med glasur også på. Tina

Om du bruker vanlig lettmelk, i stede for surmelk, da kan røren bli veldig løs om du bruker en liter med melk og i tillegg så må du erstatte natron med bakepulver, for elles vil ikke kaken heve. Alternativt til surmelk kan du også bruke naturell yoghurt.

I dag laget jeg denne krydder-sjokoladekaken til min manns bursdagsfeiring. Det var en enkel oppskrift å følge og lett og lage. Kaken ble fantastisk, og både bursdags"barnet" og gjestene var begeistret for kaken. Den var utrolig saftig, passende med kryddersmak og det var en luftig kake. Absolutt en fantastisk enkel og god kake til alle anledninger. Også er den uten egg... Takk for oppskriften!!! Jeg elske bloggen din og alle de fantastiske oppskriftene dine!

Veldig enkelt å blande røra, men etter 30min på 180g midt i ovnen, var den helt flytende fortsatt... Prøver å steke i 10min ekstra nå...

Veldig god kake, falt i smak hos både store og små. Ble et tykt og godt lag med glasur, nett som vi liker det :) Jeg måtte steike den fem minutter lengre enn i oppskriften. Kaken ble veldig høy, og veldig saftig. Har laget den to ganger nå, og vellykket begge gangene.

Veldig god kake, og deilig sjokoladekrem. Men, form på 30x40 er for liten. Jeg har laget kaken flere ganger nå, og om jeg lager den i 30x40 langpanne, blir kaken så høy at jeg ikke får lokket på formen etterpå, og glasurlaget blir nesten 2 cm tykt. Jeg har også måttet steike kaken 15 min lengre enn i oppskriften, for etter 30 min var den fremdeles helt flytende. Langpannen som passer til steikeovnen passer nok bedre.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift