Brukere online: 989
Brukere i dag: 4590
Brukere siste 7 dager: 195447
300 g smør
4 store egg
6 dl sukker
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
5 ss kakao
9 dl hvetemel
3 dl melk
Glasur:
150 g smør
2 ss kakao
4 ts vaniljesukker
4 ss sterk kaffe
7 dl melis
Pynt:
kokos
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Rør nedi melken. Sikt det tørre sammen og vend i. Bland til slutt i smeltet smør og rør til en jevn deig.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 30 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken i formen til den lunken. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Bland sammen alt til glasuren. Bre over kaken mens kaken med en smørekniv. Dryss over kokos og del kaken opp i firkanter.
Bruk gjerne koffeinfri kaffe til glasuren hvis du vil servere kaken til barn.
Kakestykkene egner seg godt til frysing. La kakene stå kaldt en stund til glasuren stivner før du har dem i fryseposer. Da slipper du glasursøl.
9 kommentarer
"Bre over kaken mens kaken
"Bre over kaken mens kaken med en smørekniv."
Mens kaken er varm? Eller kald? :)
Det står et par setninger
Det står et par setninger ovenfor at kaken skal avkjøles i formen til den er lunken. Men har ikke så mye å si uansett, kaken blir supergod uansett hva du gjør:)
Hvordan blir den hvis jeg
Hvordan blir den hvis jeg lager den i kveld og skal brukes i morgen formiddag/ettermiddag? Hvordan bør jeg i tilfelle oppbevare den?
Sjokoladekaker pleier å holde
Sjokoladekaker pleier å holde seg godt på kjøkkenbenken (normal romtemperatur), med sølvfolie over.
Jeg personlig syns også at kaka ofte blir bedre etter et par dager ;)
Skal smøret til glasuren
Skal smøret til glasuren smeltes eller ikke?
denne ble en stor favoritt
denne ble en stor favoritt her nede i philipinene...alle tiders skjokolade kake,anbefales paa det sterkeste....
Kan man bruke noe annet enn
Kan man bruke noe annet enn kaffe i glasuren? Liker ikke kaffe, men i tilfelle blir det sterk smak?
Denne så god ut! Skal smøret
Denne så god ut! Skal smøret til glasuren smeltes eller ikke? :)
Hei!
Hei!
Når det står kakao i oppskriften, bruker du da vanlig kakaopulver eller bakekakao? Regner med at det er bakekakao, men siden den er mye sterkere, så ville jeg bare spørre for sikkerhetsskyld :-) Går det også an å bytte ut melken med kefir evt?
Herlig bakeside du har :-)
Skriv ny kommentar