Lyse pepperkaker

Lyse pepperkaker lages uten pepper og inneholder litt mindre krydder.

Pepperkakene blir lysebrune i farge og får mild og deilig smak.

 

 

Oppskriften gir ca. 90 kaker (selvsagt avhengig av hvor store du lager dem).

 

Ingredienser: 

5 dl sukker
1,5 dl vann
0,75 dl lys sirup
1 ts kanel
1 ts nellik
1 ts ingefær
250 g smør
1 ss natron
800 g hvetemel

Melisglasur:
 2 eggehviter
 0,5 ts sitronsaft
 5 dl melis

 

Fremgangsmåte: 

Bland sukker, vann, sirup, krydder og smør i en kjele og varm opp til alt har smeltet. Avkjøl blandingen til den er romtemperert. Rør så inn natron og hvetemelet. Bland til en jevn deig. Pakk deigen inn i plast og la den avkjøles i kjøleskapet til den blir fast nok i konsistensen til å kunne kjevles (se tips).

Kjevle ut deigen og stikk ut pepperkaker i ønskede figurer. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek pepperkakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter. Steketiden vil avhenge av hvor store pepperkakene er, så følg med underveis.

Avkjøl pepperkakene litt på platen før de flyttes over på rist og avkjøles helt.

 

Melisglasur:

Melisglasuren lages ved å piske eggehvitene stive sammen med sitronsaft. Tilsett melisen litt om gangen og pisk videre i et par minutter til en tykk og blank glasur. Ha glasuren i en sprøytepose og pynt pepperkakene etter ønske. 

 

 

Tips: 

Deigen må nok stå et par timer i kjøleskapet før den har passe konsistens til å kunne kjevles ut. Alternativt kan du la deigen stå i kjøleskapet til dagen etter. Husk da å pakke den godt inn i plast. Deigen kan da bli litt for hard, slik at den må stå en stund i romtemperatur før den kan kjevles.

Oppbevar pepperkakene i tett kakeboks.

Se også oppskrift på klassiske Pepperkaker og på Lyse sirupskaker

 

 

      

Lyse pepperkaker
Ingredienser

5 dl sukker
1,5 dl vann
0,75 dl lys sirup
1 ts kanel
1 ts nellik
1 ts ingefær
250 g smør
1 ss natron
800 g hvetemel

Melisglasur:
 2 eggehviter
 0,5 ts sitronsaft
 5 dl melis

Fremgangsmåte

Bland sukker, vann, sirup, krydder og smør i en kjele og varm opp til alt har smeltet. Avkjøl blandingen til den er romtemperert. Rør så inn natron og hvetemelet. Bland til en jevn deig. Pakk deigen inn i plast og la den avkjøles i kjøleskapet til den blir fast nok i konsistensen til å kunne kjevles (se tips).

Kjevle ut deigen og stikk ut pepperkaker i ønskede figurer. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek pepperkakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter. Steketiden vil avhenge av hvor store pepperkakene er, så følg med underveis.

Avkjøl pepperkakene litt på platen før de flyttes over på rist og avkjøles helt.

Melisglasur:
Melisglasuren lages ved å piske eggehvitene stive sammen med sitronsaft. Tilsett melisen litt om gangen og pisk videre i et par minutter til en tykk og blank glasur. Ha glasuren i en sprøytepose og pynt pepperkakene etter ønske. 

Tips

Deigen må nok stå et par timer i kjøleskapet før den har passe konsistens til å kunne kjevles ut. Alternativt kan du la deigen stå i kjøleskapet til dagen etter. Husk da å pakke den godt inn i plast. Deigen kan da bli litt for hard, slik at den må stå en stund i romtemperatur før den kan kjevles.

Oppbevar pepperkakene i tett kakeboks.

Se også oppskrift på klassiske Pepperkaker og på Lyse sirupskaker

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Hei
Lurer på hvorfor pepperkakene mine blir skrukkete..de har ikke blitt det før..har brukt din oppskrift flere år

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift