
Brukere online: 522
Brukere i dag: 2196
Brukere siste 7 dager: 170746
Lyse pepperkaker lages uten pepper og inneholder litt mindre krydder.
Pepperkakene blir lysebrune i farge og får mild og deilig smak.
Oppskriften gir ca. 90 kaker (selvsagt avhengig av hvor store du lager dem).
Ingredienser:
♥ 5 dl sukker
♥ 1,5 dl vann
♥ 0,75 dl lys sirup
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts nellik
♥ 1 ts ingefær
♥ 250 g smør
♥ 1 ss natron
♥ 800 g hvetemel
Melisglasur:
♥ 2 eggehviter
♥ 0,5 ts sitronsaft
♥ 5 dl melis
Fremgangsmåte:
Bland sukker, vann, sirup, krydder og smør i en kjele og varm opp til alt har smeltet. Avkjøl blandingen til den er romtemperert. Rør så inn natron og hvetemelet. Bland til en jevn deig. Pakk deigen inn i plast og la den avkjøles i kjøleskapet til den blir fast nok i konsistensen til å kunne kjevles (se tips).
Kjevle ut deigen og stikk ut pepperkaker i ønskede figurer. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek pepperkakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter. Steketiden vil avhenge av hvor store pepperkakene er, så følg med underveis.
Avkjøl pepperkakene litt på platen før de flyttes over på rist og avkjøles helt.
Melisglasur:
Melisglasuren lages ved å piske eggehvitene stive sammen med sitronsaft. Tilsett melisen litt om gangen og pisk videre i et par minutter til en tykk og blank glasur. Ha glasuren i en sprøytepose og pynt pepperkakene etter ønske.
Tips:
♥ Deigen må nok stå et par timer i kjøleskapet før den har passe konsistens til å kunne kjevles ut. Alternativt kan du la deigen stå i kjøleskapet til dagen etter. Husk da å pakke den godt inn i plast. Deigen kan da bli litt for hard, slik at den må stå en stund i romtemperatur før den kan kjevles.
♥ Oppbevar pepperkakene i tett kakeboks.
♥ Se også oppskrift på klassiske Pepperkaker og på Lyse sirupskaker.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 5 dl sukker
♥ 1,5 dl vann
♥ 0,75 dl lys sirup
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts nellik
♥ 1 ts ingefær
♥ 250 g smør
♥ 1 ss natron
♥ 800 g hvetemel
Melisglasur:
♥ 2 eggehviter
♥ 0,5 ts sitronsaft
♥ 5 dl melis
Bland sukker, vann, sirup, krydder og smør i en kjele og varm opp til alt har smeltet. Avkjøl blandingen til den er romtemperert. Rør så inn natron og hvetemelet. Bland til en jevn deig. Pakk deigen inn i plast og la den avkjøles i kjøleskapet til den blir fast nok i konsistensen til å kunne kjevles (se tips).
Kjevle ut deigen og stikk ut pepperkaker i ønskede figurer. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek pepperkakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter. Steketiden vil avhenge av hvor store pepperkakene er, så følg med underveis.
Avkjøl pepperkakene litt på platen før de flyttes over på rist og avkjøles helt.
Melisglasur:
Melisglasuren lages ved å piske eggehvitene stive sammen med sitronsaft. Tilsett melisen litt om gangen og pisk videre i et par minutter til en tykk og blank glasur. Ha glasuren i en sprøytepose og pynt pepperkakene etter ønske.
♥ Deigen må nok stå et par timer i kjøleskapet før den har passe konsistens til å kunne kjevles ut. Alternativt kan du la deigen stå i kjøleskapet til dagen etter. Husk da å pakke den godt inn i plast. Deigen kan da bli litt for hard, slik at den må stå en stund i romtemperatur før den kan kjevles.
♥ Oppbevar pepperkakene i tett kakeboks.
♥ Se også oppskrift på klassiske Pepperkaker og på Lyse sirupskaker.
1 kommentar
Hei
Hei
Lurer på hvorfor pepperkakene mine blir skrukkete..de har ikke blitt det før..har brukt din oppskrift flere år
Skriv ny kommentar