Mandelhorn (Tyske Mandelhörnchen)

Denne oppskriften på Mandelhorn er opprinnelig tysk ("Mandelhörnchen"), og har en myk marsipankonsistens.

Kakene finnes i de fleste tyske konditorier, særlig ved juletider, og jeg har også ofte sett disse kakene i norske konditorier.

De hjemmelagde er enda bedre!

 

 


Oppskriften gir 16 kaker. 

 

Ingredienser: 

250 g ekte marsipan (se tips)
2 dl mandelmel
2 dl melis
1 eggehvite
0,5 ts mandelessens
1 ts sitronsaft

Pynt:
1 eggehvite
2 dl mandelflak
100 g kokesjokolade


Fremgangsmåte: 

Mandeldeig: 

Riv marsipanen på rivjern. Ha den i en food processor og tilsett mandelmel, melis, eggehvite, mandelessens og sitronsaft.

Kjør dette sammen til en bløt mandeldeig. Pakk deigen inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.


Forming og steking: 

Del deigen i 16 jevnstore deler. Ha eggehvite i en skål og mandelflak i en annen.

Form hver deigbit til ruller som er litt tynnere i endene og bøy dem deretter slik at de får fasong som horn.

 

 

Pensle over hornene med eggehvite og press dem ned i skålen med mandelflak slik at mandelflakene fester seg til kakene.

 

 

Legg dem deretter på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 10–15 minutter.

 

 

Avkjøl kakene til de er helt kalde.

 



Dypp i sjokolade: 

Smelt kokesjokolade i en skål.

 

 

Dypp endene på mandelhornene raskt i sjokoladen og legg dem tilbake på bakepapiret.

 

 

La kakene stå kjølig til sjokoladen har stivnet.

 

 

Supergode og populære Mandelhorn! 

 

 

Kakene har seig og deilig marsipanaktig smak og konsistens! 

 

 

Tips: 

Ekte marsipan er marsipan med ekstra høyt mandelinnhold (se etter lilla rull fra Odense). Du må bruke ekte marsipan i deigen for at kakene skal holde fasongen under stekingen. Figurmarsipan smelter ved steking og gir flate kaker. 

Oppbevar kakene i en boks i kjøleskapet slik at sjokoladen ikke blir klissete. Kakene er også fine å fryse!      

 

   

 

Mandelhorn er deilige konditorkaker, som du gjerne kan lage selv! 

 

 

God fornøyelse! 

 




           

Mandelhorn (Tyske Mandelhörnchen)
Ingredienser

250 g ekte marsipan (se tips)
2 dl mandelmel
2 dl melis
1 eggehvite
0,5 ts mandelessens
1 ts sitronsaft

Pynt:
1 eggehvite
2 dl mandelflak
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Riv marsipanen på rivjern. Ha den i en food processor og tilsett mandelmel, melis, eggehvite, mandelessens og sitronsaft. Kjør dette sammen til en bløt mandeldeig. Pakk deigen inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.

Del deigen i 16 jevnstore deler. Ha eggehvite i en skål og mandelflak i en annen. Form hver deigbit til ruller som er litt tynnere i endene og bøy dem deretter slik at de får fasong som horn. Pensle over hornene med eggehvite og press dem ned i skålen med mandelflak slik at mandelflakene fester seg til kakene. Legg dem deretter på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 10–15 minutter. Avkjøl kakene til de er helt kalde.

Smelt kokesjokolade i en skål. Dypp endene på mandelhornene raskt i sjokoladen og legg dem tilbake på bakepapiret. La kakene stå kjølig til sjokoladen har stivnet. 

Tips

Ekte marsipan er marsipan med ekstra høyt mandelinnhold (se etter lilla rull fra Odense). Du må bruke ekte marsipan i deigen for at kakene skal holde fasongen under stekingen. Figurmarsipan smelter ved steking og gir flate kaker. 

Oppbevar kakene i en boks i kjøleskapet slik at sjokoladen ikke blir klissete. Kakene er også fine å fryse!    

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Jeg hadde mine ganske lenge i kjøleskapet. Tror ikke det gjør noe at de står en halv eller hel dag i kjøleskapet først. Tror kanskje det er trikset for at de ikke skal flyte ut :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift