Brukere online: 358
Brukere i dag: 2153
Brukere siste 7 dager: 195515
Disse småkakene høres kanskje litt spanske ut (det var i hvert fall min første tanke), men det er de altså ikke, men derimot veldig populære i Tyskland!
Kakene har noe lignende kransekakeaktig smak og konsistens, men deigen er nokså annerledes og inneholder både smeltet hvit sjokolade, malte mandler og mandellikør.
Oppskriften gir 60 stk.
125 g smør
150 g hvit sjokolade
2 egg
100 g sukker
125 g mandler
200 g hvetemel
4 ss mandellikør (Amaretto)
Pynt:
60 skåldede mandler
50 g melis
1 ss mandellikør
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Avkjøl.
Pisk eggene luftige og pisk inn sjokoladesmøret. Bland så i sukkeret, malte mandler, hvetemel og mandellikør til en jevn deig. Dekk til deigen med folie og la den stå i kjøleskapet i 2 timer (da blir den fastere i konsistensen og lettere å trille).
Trill ut 60 kuler og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Trykk nedi en skåldet mandel i hver. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min, til de er lett gyldne i kantene. Avkjøl på rist.
Rør sammen passe tykk melisglasur av melis og mandellikør. Ha glasuren i en liten pose og klipp et lite hull i det ene hjørnet. Sprøyt glasuren over kakene til pynt.
På grunn av melisglasuren kan det lønne seg å oppbevare kakene litt kjølig. Legg dem imidlertid over på kakefat en stund før servering, for de smaker best myke og romtempererte. Kakene kan også fryses.
1 kommentar
Første brett ble brent etter
Første brett ble brent etter 15 minutter ved 200 grader. Det andre ble greit etter 14 minutter ved 170 grader, som ikke "ikke brent", men begge brett fløt utover og ble harde og egentlig veldig kjedelige på smak. Det er nesten godt gjort med så mye godt i dem.
Kakene på bildet ser ut til å være myke. Jeg klarer nesten ikke tro at de er laget på den måten som er beskrevet her. De kan i hvert fall ikke være stekt som angitt.
Skriv ny kommentar