Espresso Biscuits (Espressokjeks)

Dette er en av Martha Stewarts utallige oppskrifter som har blitt superpopulære i USA. Kakene er ikke altfor søte og har nokså kraftig smak av kakao og espresso. Nydelige som tilbehør til vaniljeiskrem!

Oppskriften gir 36 stk.

Espresso Biscuits (Espressokjeks)
Ingredienser

250 g smør
2 dl melis
1 ts vaniljeessens
1 ss espressopulver
1 dl kakao
3,5 dl hvetemel

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør luftig sammen med melis og vaniljeessens. Sikt sammen mel, kakao og espressopulver. Ha dette i smørkremen og bland sammen til en jevn deig.

Trill deigen ut til kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Trykk kakene litt flate med fingrene.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10-12 min. Avkjøles på rist til de er helt kalde. Dryss eventuelt over melis før servering.

Tips

Kakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift