Myk og sticky eplekake i langpanne

Hei dere! 

Håper helgen har vært bra! 

I dag har det vært grått og kjedelig vær i Oslo, men jeg synes at dagen ble betydelig bedre da jeg lagde en superdeilig, myk og litt seig og "sticky" eplekake i langpanne. Smile  

Oppskriften er beregnet til stor langpanne, og gir en søt og nokså lav kake med masse epler og kanel. 


Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 5,5 dl hvetemel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 dl melk

Topping:
♥ 8 epler (se tips)
♥ 1 dl sukker
♥ 2 ss kanel
♥ 2 ss perlesukker

Glasur:
♥ 1,5 dl melis
♥ 1 ss melk

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og vend det inn i eggedosisen. Sikt hvetemelet sammen med bakepulver og vaniljesukker. Bland dette inn i deigen sammen med melken. Rør til deigen blir jevn og klumpfri.

Fordel deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Skrell eplene og del dem i tykke båter. Bland eplebåtene med sukker og kanel slik at de blir jevnt dekket. Stikk eplebåtene i deigen. Dryss over eventuelle rester av kanelsukkeret. Dryss over perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter, til kaken er gjennomstekt. La kaken avkjøles i formen.

 

 

Løft kaken ut av formen og renskjær kantene.

 

 

Rør sammen melis og melk til en tynn glasur og ringle over kaken.

 

 

Man blir bare aldri lei av eplekake.... 

 

 

Del kaken i firkanter. 

 

 

Tips:

♥ Kaken inneholder mye sukker og får derfor en litt "sticky" konsistens. Bruk derfor masse epler som frisker opp smaken. Antall epler må tilpasses alt ettersom hvor store de er. Jeg brukte her 8 middels store epler. 

♥ Dryss gjerne også på hakkede mandler før steking hvis du er glad i det. 

♥ Lag melisglasuren tynn. Den er mest for pynt, for kaken er søt nok som den er. Glasuren kan sløyfes.

♥ Kakestykkene er fine å fryse. 

 

♥ 

 

Søte, deilige og herlig klissete og "sticky" eplekakebiter!  Yum  

Enjoy da dere!  Smile  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Myk og sticky eplekake i langpanne
Ingredienser

♥ 4 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 5,5 dl hvetemel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 dl melk

Topping:
♥ 8 epler (se tips)
♥ 1 dl sukker
♥ 2 ss kanel
♥ 2 ss perlesukker

Glasur:
♥ 1,5 dl melis
♥ 1 ss melk

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og vend det inn i eggedosisen. Sikt hvetemelet sammen med bakepulver og vaniljesukker. Bland dette inn i deigen sammen med melken. Rør til deigen blir jevn og klumpfri.

Fordel deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Skrell eplene og del dem i tykke båter. Bland eplebåtene med sukker og kanel slik at de blir jevnt dekket. Stikk eplebåtene i deigen. Dryss over eventuelle rester av kanelsukkeret. Dryss over perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 25-30 minutter, til kaken er gjennomstekt. La kaken avkjøles i formen.

Løft kaken ut av formen og renskjær kantene. Rør sammen melis og melk til en tynn glasur og ringle over kaken.

Del kaken i firkanter. 

Tips

♥ Kaken inneholder mye sukker og får derfor en litt "sticky" konsistens. Bruk derfor masse epler som frisker opp smaken. Antall epler må tilpasses alt ettersom hvor store de er. Jeg brukte her 8 middels store epler. 

♥ Dryss gjerne også på hakkede mandler før steking hvis du er glad i det. 

♥ Lag melisglasuren tynn. Den er mest for pynt, for kaken er søt nok som den er. Glasuren kan sløyfes.

♥ Kakestykkene er fine å fryse. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Kaka er kjempegod. Men med så masse sukker er den en skikkelig sukkerbombe. Bakte den tre ganger allerede. Eg bruker ikkje sukker i topping og ingen glasur. Og bare 300 gr i deigen. Da er kaka akkurat passe søt, synes eg😊

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift