Pære- og vaniljesyltetøy


Hva med å bruke høstens pærer til å lage et nydelig pæresyltetøy med vanilje?

Fantastisk godt til ost, og spesielt til ulike varianter av chèvre fant jeg ut... Wink

 

 

Ingredienser:

♥ 400 g pærebiter
♥ 400 g syltesukker (se tips)
♥ 1 vaniljestang


Fremgangsmåte:

Skrell, rens og del pærer opp i små biter. Vei opp mengden pærebiter så du får 400 g. Ha pærebitene i en kjele sammen med syltesukkeret. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både vaniljefrø og vaniljestang i kjelen.

Varm opp blandingen forsiktig. Etter hvert vil pærebitene avgi vann så det blir flytende væske i kjelen (du trenger altså ikke å tilsette vann, se tips).

 

 

Småkok syltetøyet til pærebitene er helt bløte.

Fjern vaniljestangen. Mos flesteparten av pærebitene gjennom en sil slik at du sitter igjen med noen få pærebiter i syltetøyet.

Ha syltetøyet i en serveringsskål og avkjøl før servering.

 

 

Jeg tok virkelig for meg av chèvre denne gangen!   Smile 

 

Klassisk chèvre som vi kjenner den best.

 

Brie de chèvre - denne osten hadde jeg ikke smakt før. Utrolig god ost med konsistens som en brie og smak som chèvre.

 

Buchette de chèvre - med litt "aske" på utsiden... skikkelig lekker!

 

Chèvre d'Argental - veldig god ost!

 

Alle varianter av chèvre som jeg testet ut var like gode sammen med pære- og vaniljesyltetøyet!

 

 

Tips:

♥ Bruk ekte vaniljestang av god kvalitet! Da får du et pæresyltetøy med fantastisk smak og de små svarte prikkene i syltetøyet er beviset på at du har brukt ekte vare!  Wink

♥ Husk at pærene vil avgi væske etter hvert som de varmes opp, så du trenger ikke å tilsette vann i kjelen. Det skader likevel ikke om du vil tilsette et par spiseskjeer vann.

♥ Det at du bruker syltesukker (sukker med pektin) gjør at syltetøyet får litt tykkelse. Syltesukker fås kjøpt i de fleste matbutikker (jeg bruker syltesukker fra Dansukker). Syltetøyet blir imidlertid også godt om du bruker helt vanlig sukker og du kan i stedet la det koke litt lenger.

♥ Syltetøyet oppbevares i kjøleskapet i noen dager og kan også fryses.

 

 

♥ Pære- og vaniljesyltetøyet smaker som du ser perfekt til chèvre, men for all del - det smaker nydelig til andre typer oster også - både blåskimmelsoster og vanlig gulost.

 


Pære og vanilje = en nydelig kombinasjon!


♥ ♥ ♥ ♥

Pære- og vaniljesyltetøy
Ingredienser

♥ 400 g pærebiter
♥ 400 g syltesukker (se tips)
♥ 1 vaniljestang

Fremgangsmåte

Skrell, rens og del pærer opp i små biter. Vei opp mengden pærebiter så du får 400 g. Ha pærebitene i en kjele sammen med syltesukkeret. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både vaniljefrø og vaniljestang i kjelen.

Varm opp blandingen forsiktig. Etter hvert vil pærebitene avgi vann så det blir flytende væske i kjelen (du trenger altså ikke å tilsette vann, se tips).

Småkok syltetøyet til pærebitene er helt bløte.

Fjern vaniljestangen. Mos flesteparten av pærebitene gjennom en sil slik at du sitter igjen med noen få pærebiter i syltetøyet.

Ha syltetøyet i en serveringsskål og avkjøl før servering.

Tips

♥ Bruk ekte vaniljestang av god kvalitet! Da får du et pæresyltetøy med fantastisk smak og de små svarte prikkene i syltetøyet er beviset på at du har brukt ekte vare! 

♥ Husk at pærene vil avgi væske etter hvert som de varmes opp, så du trenger ikke å tilsette vann i kjelen. Det skader likevel ikke om du vil tilsette et par spiseskjeer vann.

♥ Det at du bruker syltesukker (sukker med pektin) gjør at syltetøyet får litt tykkelse. Syltesukker fås kjøpt i de fleste matbutikker (jeg bruker syltesukker fra Dansukker). Syltetøyet blir imidlertid også godt om du bruker helt vanlig sukker og du kan i stedet la det koke litt lenger..

♥ Syltetøyet oppbevares i kjøleskapet i noen dager og kan også fryses.

♥ Pære- og vaniljesyltetøyet smaker som du ser perfekt til chèvre, men for all del - det smaker nydelig til andre typer oster også - både blåskimmelsoster og vanlig gulost.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift