Brukere online: 2307
Brukere i dag: 34632
Brukere siste 7 dager: 196577
Dette er nydelige hvetesnurrer - denne gangen fylt med pæresyltetøy, pærebiter, vaniljesukker og valnøtter. For å gi bollene ekstra deilig vaniljesmak, drysser jeg godt med vaniljesukker på toppen av snurrene.
Å, så god pære- og vaniljesmak det blir av dette!
Jeg har her brukt en gjærdeig basert på min standard oppskrift på Hveteboller, men alle typer gjærdeiger kan brukes til å lage disse deilige snurrene med, så bruk den gjærdeigen du liker best.
Jeg har brukt hjemmelaget Pære- og vaniljesyltetøy i bollene, men du kan også bruke ferdigkjøpt pære- eller eplesyltetøy.
Oppskriften gir ca. 18-20 stk.
Ingredienser:
♥ 50 g gjær
♥ 100 g smør
♥ 3,5 dl melk
♥ 1 dl sukker
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 0,5 ts kanel
♥ 0,5 ts hornsalt
♥ ca 600 g hvetemel
Fyll:
♥ 250 g pæresyltetøy (se tips)
♥ 2 store pærer
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 75 g valnøtter
Pynt:
♥ 2 ss vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker, hornsalt, kanel og kardemomme. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 40 min.
Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig.
Kjevle ut deigen til en stor, avlang leiv. Smør først på pæresyltetøyet. Skrell og rens pærene og del de opp i små biter. Dryss pærebitene oppå pæresyltetøyet. Dryss over vaniljesukker og grovt hakkede valnøtter.
Rull leiven sammen fra langsiden til en fast rull og skjær rullen i skiver. Legg skivene på bakepapirdekkede stekeplater.
La snurrene heve seg luftige, ca 30 min.
Stek bollene på nederste rille i ovnen ved 220°C i ca. 10-15 min, til bollene er gylne og gjennomstekte.
Dryss over generøst med vaniljesukker for ekstra god smak og fristende utseende!
Disse bollene lukter helt fantastisk av pære og vanilje!
Tips:
♥ Du kan bruke enten kjøpt eller hjemmelaget pæresyltetøy (se oppskrift her hvis du vil bruke hjemmelaget). Pæresyltetøy fås blant annet kjøp i merket St. Dalfour (føres av butikker som COOP Mega, Meny, Ultra og Joker).
♥ Det er ikke noe problem å sløyfe valnøttene hvis du ønsker nøttefrie boller.
♥ Du kan enten sikte over vaniljesukker på bollene - eller gjøre som jeg har gjort her, nemlig å bruke fingrene og drysse klyper av vaniljesukker over bollene. Da får bollene et litt røffere utseende og mye vaniljesukker på seg.
♥ All gjærbakst er fin å fryse! Gi de tinte bollene et ekstra dryss med vaniljesukker, så ser de som nylagde ut.
♥ Pæresyltetøy og pærebitene kan så klart byttes ut med eplesyltetøy og eplebiter - det gir også veldig god gjærbakst nå på høsten!
God helg alle sammen!
Ny deilig bolleoppskrift her på Det søte liv i morgen, så stikk gjerne innom da også.
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 50 g gjær
♥ 100 g smør
♥ 3,5 dl melk
♥ 1 dl sukker
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 0,5 ts kanel
♥ 0,5 ts hornsalt
♥ ca 600 g hvetemel
Fyll:
♥ 250 g pæresyltetøy (se tips)
♥ 2 store pærer
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 75 g valnøtter
Pynt:
♥ 2 ss vaniljesukker
Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker, hornsalt, kanel og kardemomme. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 40 min.
Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig.
Kjevle ut deigen til en stor, avlang leiv. Smør først på pæresyltetøyet. Skrell og rens pærene og del de opp i små biter. Dryss pærebitene oppå pæresyltetøyet. Dryss over vaniljesukker og grovt hakkede valnøtter.
Rull leiven sammen fra langsiden til en fast rull og skjær rullen i skiver. Legg skivene på bakepapirdekkede stekeplater.
La snurrene heve seg luftige, ca 30 min.
Stek bollene på nederste rille i ovnen ved 220°C i ca. 10-15 min, til bollene er gylne og gjennomstekte.
♥ Du kan bruke enten kjøpt eller hjemmelaget pæresyltetøy (se oppskrift her hvis du vil bruke hjemmelaget).
♥ Det er ikke noe problem å sløyfe valnøttene hvis du ønsker nøttefrie boller.
♥ Du kan enten sikte over vaniljesukker på bollene eller gjøre som jeg har gjort her, nemlig å bruke fingrene og drysse klyper av vaniljesukker over bollene. Da får bollene et litt røffere utseende og mye vaniljesukker på seg.
♥ All gjærbakst er fin å fryse! Gi de tinte bollene et ekstra dryss med vaniljesukker, så ser de som nylagde ut.
♥ Pæresyltetøy og pærebitene kan så klart byttes ut med eplesyltetøy og eplebiter - det gir også veldig god gjærbakst nå på høsten!
Skriv ny kommentar