Brukere online: 2292
Brukere i dag: 34497
Brukere siste 7 dager: 196545
Hva med å bruke høstens pærer til å lage et nydelig pæresyltetøy med vanilje?
Fantastisk godt til ost, og spesielt til ulike varianter av chèvre fant jeg ut...
Ingredienser:
♥ 400 g pærebiter
♥ 400 g syltesukker (se tips)
♥ 1 vaniljestang
Fremgangsmåte:
Skrell, rens og del pærer opp i små biter. Vei opp mengden pærebiter så du får 400 g. Ha pærebitene i en kjele sammen med syltesukkeret. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både vaniljefrø og vaniljestang i kjelen.
Varm opp blandingen forsiktig. Etter hvert vil pærebitene avgi vann så det blir flytende væske i kjelen (du trenger altså ikke å tilsette vann, se tips).
Småkok syltetøyet til pærebitene er helt bløte.
Fjern vaniljestangen. Mos flesteparten av pærebitene gjennom en sil slik at du sitter igjen med noen få pærebiter i syltetøyet.
Ha syltetøyet i en serveringsskål og avkjøl før servering.
Jeg tok virkelig for meg av chèvre denne gangen!
Klassisk chèvre som vi kjenner den best.
Brie de chèvre - denne osten hadde jeg ikke smakt før. Utrolig god ost med konsistens som en brie og smak som chèvre.
Buchette de chèvre - med litt "aske" på utsiden... skikkelig lekker!
Chèvre d'Argental - veldig god ost!
Alle varianter av chèvre som jeg testet ut var like gode sammen med pære- og vaniljesyltetøyet!
Tips:
♥ Bruk ekte vaniljestang av god kvalitet! Da får du et pæresyltetøy med fantastisk smak og de små svarte prikkene i syltetøyet er beviset på at du har brukt ekte vare!
♥ Husk at pærene vil avgi væske etter hvert som de varmes opp, så du trenger ikke å tilsette vann i kjelen. Det skader likevel ikke om du vil tilsette et par spiseskjeer vann.
♥ Det at du bruker syltesukker (sukker med pektin) gjør at syltetøyet får litt tykkelse. Syltesukker fås kjøpt i de fleste matbutikker (jeg bruker syltesukker fra Dansukker). Syltetøyet blir imidlertid også godt om du bruker helt vanlig sukker og du kan i stedet la det koke litt lenger.
♥ Syltetøyet oppbevares i kjøleskapet i noen dager og kan også fryses.
♥ Pære- og vaniljesyltetøyet smaker som du ser perfekt til chèvre, men for all del - det smaker nydelig til andre typer oster også - både blåskimmelsoster og vanlig gulost.
Pære og vanilje = en nydelig kombinasjon!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 400 g pærebiter
♥ 400 g syltesukker (se tips)
♥ 1 vaniljestang
Skrell, rens og del pærer opp i små biter. Vei opp mengden pærebiter så du får 400 g. Ha pærebitene i en kjele sammen med syltesukkeret. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både vaniljefrø og vaniljestang i kjelen.
Varm opp blandingen forsiktig. Etter hvert vil pærebitene avgi vann så det blir flytende væske i kjelen (du trenger altså ikke å tilsette vann, se tips).
Småkok syltetøyet til pærebitene er helt bløte.
Fjern vaniljestangen. Mos flesteparten av pærebitene gjennom en sil slik at du sitter igjen med noen få pærebiter i syltetøyet.
Ha syltetøyet i en serveringsskål og avkjøl før servering.
♥ Bruk ekte vaniljestang av god kvalitet! Da får du et pæresyltetøy med fantastisk smak og de små svarte prikkene i syltetøyet er beviset på at du har brukt ekte vare!
♥ Husk at pærene vil avgi væske etter hvert som de varmes opp, så du trenger ikke å tilsette vann i kjelen. Det skader likevel ikke om du vil tilsette et par spiseskjeer vann.
♥ Det at du bruker syltesukker (sukker med pektin) gjør at syltetøyet får litt tykkelse. Syltesukker fås kjøpt i de fleste matbutikker (jeg bruker syltesukker fra Dansukker). Syltetøyet blir imidlertid også godt om du bruker helt vanlig sukker og du kan i stedet la det koke litt lenger..
♥ Syltetøyet oppbevares i kjøleskapet i noen dager og kan også fryses.
♥ Pære- og vaniljesyltetøyet smaker som du ser perfekt til chèvre, men for all del - det smaker nydelig til andre typer oster også - både blåskimmelsoster og vanlig gulost.
Skriv ny kommentar