Panna cotta med hvit sjokolade og rørte bringebær


Vidunderlig god dessert!  Heart 

 



Smaken av bringebær, vanilje, fløte og hvit sjokolade harmonerer perfekt!

 


Oppskriften gir 4-6 porsjoner (se tips).

 

Ingredienser:

Panna cotta med hvit sjokolade:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 plater gelatin
♥ 150 g hvit sjokolade

Rørte bringebær:
♥ 4-5 dl bringebær
♥ ca 1 dl melis
♥ 1-2 ts vaniljesukker

 

Fremgangsmåte:

Panna cotta med hvit sjokolade

Ha fløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen i fløten og gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og la vaniljefløten trekke i 10 minutter.

Bløtlegg imens gelatinplatene i kaldt vann. Fjern vaniljestangen fra vaniljefløten og varm den opp på nytt igjen til den såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme vaniljefløten.

Del den hvite sjokoladen opp i biter og ha også sjokoladebitene i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet helt.

Avjøl blandingen litt før du fordeler den i serveringsskåler (se tips). Sett dessertskålene i kjøleskapet i minst 5 timer og gjerne over natten, så panna cottaen stivner.


Rørte bringebær

Ha bringebær i en skål.
 

 

Mos bærene sammen med en gaffel. Smak til med melis og vaniljesukker.

 


Fordel de rørte bærene oppå panna cottaen.

 


Så lett, friskt, søtt og sommerlig!

 

 

Tips:

♥ Antall porsjoner avhenger selvfølgelig av hvor store dessertskåler du bruker.  Pass uansett på at du har nok plass i skålen til å legge de rørte bringebærene på toppen av panna cottaen.

 

 

♥ Desserten oppbevares i kjøleskapet frem til servering.

♥ Se også Panna cotta med hvit sjokolade og blåbærkompott og mange andre varianter av den berømte, italienske desserten panna cotta her på Det søte liv!

 

 

Bringebær har alltid vært mine favorittbær!

Når du kaldrører dem sammen på denne måten, bevarer du den ekte, naturlige smaken.

 

 

Bare såååå  godt sammen med den deilige panna cottaen med hvit sjokolade!  Yum

 

 

Dette er dessert-himmelen for meg!  Angel smile 
 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Panna cotta med hvit sjokolade og rørte bringebær
Ingredienser

Panna cotta med hvit sjokolade:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 plater gelatin
♥ 150 g hvit sjokolade

Rørte bringebær:
♥ 4-5 dl bringebær
♥ ca 1 dl melis
♥ 1-2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Panna cotta med hvit sjokolade
Ha fløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen i fløten og gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og la vaniljefløten trekke i 10 minutter.

Bløtlegg imens gelatinplatene i kaldt vann. Fjern vaniljestangen fra vaniljefløten og varm den opp på nytt igjen til den såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme vaniljefløten. Del den hvite sjokoladen opp i biter og ha også sjokoladebitene i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet helt.

Avjøl blandingen litt før du fordeler den i serveringsskåler (se tips). Sett dessertskålene i kjøleskapet i minst 5 timer og gjerne over natten, så panna cottaen stivner.

Rørte bringebær

Ha bringebær i en skål. Mos bærene sammen med en gaffel. Smak til med melis og vaniljesukker. Fordel de rørte bærene oppå panna cottaen.

Tips

♥ Antall porsjoner avhenger selvfølgelig av hvor store dessertskåler du bruker.  Pass uansett på at du har nok plass i skålen til å legge de rørte bringebærene på toppen av panna cottaen.

♥ Desserten oppbevares i kjøleskapet frem til servering.

7 kommentarer

Virkelig god. Enkel oppskrift, delikat konsistens og smak. Superegnet for større selskaper. Jeg lagde tredobbel oppskrift til 18, nå firedobbel til 23. Klarte å få plass i kjøleskapet ved å bruke små rødvinsglass som porsjonsskåler.

Denne er en perfekt dessert til hvilken som helst anledning! Har brukt oppskriften til selve panna cotta'en mange ganger,og variert toppingen! Fantastisk!! ♡

Går det an å lage denne desserten i en stor skål istedet for porsjonsskåler?

Kan man bruke vaniljesukker eller vaniljeessens isteden av vaniljestenger?hvis hvor mange teskje ? Hjelp.

Hei! Jeg skal ha 60 gjester lørdag. Hvis jeg lager denne i store boller fredag og setter kaldt - funker det å fordele i porsjonsskåler rett før servering? Eller blir resultatet klumpete og lite delikat da?

Kan man bruke fryste bringebær? Evt hvordan blir fremgangsmåten da? Burde de kokes først?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift