Brukere online: 1782
Brukere i dag: 19183
Brukere siste 7 dager: 195086
Pastasalat med skinke og egg er superpopulær enten det er hverdag eller fest!
😋 😋 😋
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 300 g pasta (se tips)
♥ 1 ss olivenolje
♥ 200 g kokt skinke (strimler)
♥ 6 egg
♥ 150 g mais (1 liten boks)
♥ 1 rød paprika
♥ 1 gul paprika
♥ 1 grønn paprika
♥ 0,5 rødløk
♥ 100 g sukkererter
♥ 1 liten bunt kruspersille
♥ 3 dl lettrømme
♥ 3 ss majones
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ 2 ss hvitvinseddik (eller presset sitronsaft)
♥ 1 ts honning
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Skyll i kaldt vann så pastaskruene avkjøles. Bland inn olivenoljen så pastaskruene ikke kleber seg sammen.
Finn frem de øvrige ingrediensene: skinke i strimler, kokte egg som deles i båter, mais (godt avrent), paprika kuttet i biter, rødløk i tynne skiver, rensede sukkererter som deles på midten og hakket kruspersille.
Ha alt i en stor rørebolle.
Bland ingrediensene til dressingen: rømme, majones, pressede hvitløksfedd, eddik (eller sitronsaft), honning og kvernet salt og pepper. Rør dette godt sammen.
Ha rømmedressingen i bollen og vend godt rundt slik at dressingen blander seg jevnt i salaten. Smak eventuelt til med litt ekstra kvernet salt og pepper.
Ha pastasalaten over i en serveringsskål.
Denne pastasalaten slår an! 😃
Populær pastasalat hos store og små!
Tips:
♥ Jeg brukte her spiralformede pasta (kalles ofte cavatappi eller cellentani som betyr "korketrekkere" på italiensk eller riccioli som betyr "krøller"), men i denne pastasalaten kan du bruke mange andre varianter av pasta, slik som for eksempel fusilli (pastaskruer) eller farfalle (sløyfer). Merk at 300 g er tørrvekt før koking.
♥ Pastasalaten kan varieres med flere typer grønnsaker, for eksempel purre, vårløk, stangselleri og/eller agurk. I stedet for kruspersille kan du bruke andre friske urter, slik som gressløk eller dill.
♥ Se også Kremet pastasalat med skinke og Pizza pastasalat.
God fornøyelse! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 300 g pasta (se tips)
♥ 1 ss olivenolje
♥ 200 g kokt skinke (strimler)
♥ 6 egg
♥ 150 g mais (1 liten boks)
♥ 1 rød paprika
♥ 1 gul paprika
♥ 1 grønn paprika
♥ 0,5 rødløk
♥ 100 g sukkererter
♥ 1 liten bunt kruspersille
♥ 3 dl lettrømme
♥ 3 ss majones
♥ 2 fedd hvitløk, presset
♥ 2 ss hvitvinseddik (eller presset sitronsaft)
♥ 1 ts honning
♥ kvernet salt og pepper
Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Skyll i kaldt vann så pastaskruene avkjøles. Bland inn olivenoljen så pastaskruene ikke kleber seg sammen.
Finn frem de øvrige ingrediensene: skinke i strimler, kokte egg som deles i båter, mais (godt avrent), paprika kuttet i biter, rødløk i tynne skiver, rensede sukkererter som deles på midten og hakket kruspersille.
Ha alt i en stor rørebolle.
Bland ingrediensene til dressingen: rømme, majones, pressede hvitløksfedd, eddik (eller sitronsaft), honning og kvernet salt og pepper. Rør dette godt sammen.
Ha rømmedressingen i bollen og vend godt rundt slik at dressingen blander seg jevnt i salaten. Smak eventuelt til med litt ekstra kvernet salt og pepper.
Ha pastasalaten over i en serveringsskål.
♥ Jeg brukte her spiralformede pasta (kalles ofte cavatappi eller cellentani som betyr "korketrekkere" på italiensk eller riccioli som betyr "krøller"), men i denne pastasalaten kan du bruke mange andre varianter av pasta, slik som for eksempel fusilli (pastaskruer) eller farfalle (sløyfer). Merk at 300 g er tørrvekt før koking.
♥ Pastasalaten kan varieres med flere typer grønnsaker, for eksempel purre, vårløk, stangselleri og/eller agurk. I stedet for kruspersille kan du bruke andre friske urter, slik som gressløk eller dill.
♥ Se også Kremet pastasalat med skinke og Pizza pastasalat.
Skriv ny kommentar