Pastasalat med skinke og egg

Pastasalat med skinke og egg er superpopulær enten det er hverdag eller fest!

😋 😋 😋 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser: 

300 g pasta (se tips)
 1 ss olivenolje
 200 g kokt skinke (strimler)
6 egg
 150 g mais (1 liten boks)
 1 rød paprika 
 1 gul paprika
 1 grønn paprika
0,5 rødløk
100 g sukkererter
 1 liten bunt kruspersille
 3 dl lettrømme
3 ss majones
2 fedd hvitløk, presset
2 ss hvitvinseddik (eller presset sitronsaft)
 1 ts honning
kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Skyll i kaldt vann så pastaskruene avkjøles. Bland inn olivenoljen så pastaskruene ikke kleber seg sammen. 

Finn frem de øvrige ingrediensene: skinke i strimler, kokte egg som deles i båter, mais (godt avrent), paprika kuttet i biter, rødløk i tynne skiver, rensede sukkererter som deles på midten og hakket kruspersille.

 

 

Ha alt i en stor rørebolle. 

 

 

Bland ingrediensene til dressingen: rømme, majones, pressede hvitløksfedd, eddik (eller sitronsaft), honning og kvernet salt og pepper. Rør dette godt sammen. 

 

 

Ha rømmedressingen i bollen og vend godt rundt slik at dressingen blander seg jevnt i salaten. Smak eventuelt til med litt ekstra kvernet salt og pepper. 

 

 

Ha pastasalaten over i en serveringsskål. 

 

 

 

Denne pastasalaten slår an!  😃

 

 

Populær pastasalat hos store og små! 

 

 

Tips:

 Jeg brukte her spiralformede pasta (kalles ofte cavatappi eller cellentani som betyr "korketrekkere" på italiensk eller riccioli som betyr "krøller"), men i denne pastasalaten kan du bruke mange andre varianter av pasta, slik som for eksempel fusilli (pastaskruer) eller farfalle (sløyfer). Merk at 300 g er tørrvekt før koking. 

 Pastasalaten kan varieres med flere typer grønnsaker, for eksempel purre, vårløk, stangselleri og/eller agurk. I stedet for kruspersille kan du bruke andre friske urter, slik som gressløk eller dill. 

Se også Kremet pastasalat med skinke og Pizza pastasalat

 

 

God fornøyelse! 😊

 

 

      

Pastasalat med skinke og egg
Ingredienser

300 g pasta (se tips)
 1 ss olivenolje
 200 g kokt skinke (strimler)
6 egg
 150 g mais (1 liten boks)
 1 rød paprika 
 1 gul paprika
 1 grønn paprika
0,5 rødløk
100 g sukkererter
 1 liten bunt kruspersille
 3 dl lettrømme
3 ss majones
2 fedd hvitløk, presset
2 ss hvitvinseddik (eller presset sitronsaft)
 1 ts honning
kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Skyll i kaldt vann så pastaskruene avkjøles. Bland inn olivenoljen så pastaskruene ikke kleber seg sammen. 

Finn frem de øvrige ingrediensene: skinke i strimler, kokte egg som deles i båter, mais (godt avrent), paprika kuttet i biter, rødløk i tynne skiver, rensede sukkererter som deles på midten og hakket kruspersille.

Ha alt i en stor rørebolle. 

Bland ingrediensene til dressingen: rømme, majones, pressede hvitløksfedd, eddik (eller sitronsaft), honning og kvernet salt og pepper. Rør dette godt sammen. 

Ha rømmedressingen i bollen og vend godt rundt slik at dressingen blander seg jevnt i salaten. Smak eventuelt til med litt ekstra kvernet salt og pepper. 

Ha pastasalaten over i en serveringsskål. 

Tips

 Jeg brukte her spiralformede pasta (kalles ofte cavatappi eller cellentani som betyr "korketrekkere" på italiensk eller riccioli som betyr "krøller"), men i denne pastasalaten kan du bruke mange andre varianter av pasta, slik som for eksempel fusilli (pastaskruer) eller farfalle (sløyfer). Merk at 300 g er tørrvekt før koking. 

 Pastasalaten kan varieres med flere typer grønnsaker, for eksempel purre, vårløk, stangselleri og/eller agurk. I stedet for kruspersille kan du bruke andre friske urter, slik som gressløk eller dill. 

Se også Kremet pastasalat med skinke og Pizza pastasalat

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift