Pizza pastasalat

Pizza Pasta Salad er en populær pastasalat som lages med ingredienser som får pastasalaten til å smake pizza!  😍

Salaten høres italiensk ut, men ideen er nok mest amerikansk. 

Her blandes pastaskruer med pepperoni, mozzarella, tomater, paprika, rødløk og oliven.

En herlig hvitløksdressing gir pastasalaten en kremet konsistens.

Anbefales! 

 

 

Ingredienser: 

 500 g pastaskruer 
 1 ss olivenolje
150 g pepperoni
250 g mozzarella i terninger (eller annen ost, se tips)
300 g cherrytomater
 1 grønn paprika 
 1 rød paprika 
0,5 rødløk
200 g sorte oliven
noen blader frisk basilikum 
1 ts tørket oregano

Hvitløksdressing:
0,5 dl olivenolje
1 dl crème fraîche
2 fedd hvitløk, presset
0,5 ss tørket oregano
0,5 ss tørket timian
1 ts flytende honning
 kvernet salt og pepper


Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Kok pastaskruene i godt saltet vann som anvist på pakningen. Hell av kokevannet og bland vend inn litt olivenolje. 

Forbered de andre ingrediensene til salaten: Rens paprika og kutt i mindre biter. Skjær pepperoniskivene i fire. Del cherrytomatene i to og oliven i skiver. Skjær rødløken i tynne skiver. 

 

 

Bland alt sammen i en stor bolle. 

 

 

Rør sammen ingrediensene til dressingen. 

 

 

Ha dressingen over pastasalaten.

 

 

Bland det hele godt sammen. 

 

 

Pynt med litt frisk basilikum og et dryss tørket oregano. 

 

 

Skikkelig digg pastasalat det her! 😃

 

 

Tips: 

Du kan bytte ut ingredienser ut fra hva du har tilgjengelig og hva du liker. Det er eksempelvis selvfølgelig ikke nødvendig å tilsette oliven hvis du ikke liker oliven. 😊 

Jeg brukte her osten Fior di latte, som er populær å bruke som ost på pizza (fås blant annet kjøpt hos Meny og Oda). Denne osten er en mozzarella-variant som er fastere enn fersk mozzarella. Typen jeg brukte her kjøpes ferdig skjært opp i små terninger (mozzarella cubetti).

 

 

 

Du kan alternativt bruke små runde kuler av fersk mozzarella. Det går også veldig fint å bruke norsk Norvegia eller Jarlsberg (eller annen gulost) som du skjærer i små terninger. 

Pizza pastasalaten kan med fordel stå kjølig i et par timer før servering. Rester kan fint oppbevares i et par dager i kjøleskapet. 

 

 

Denne pastasalaten slår an! 

 

 

Buon appetito! 😋

 

 

      

Pizza pastasalat
Ingredienser

 500 g pastaskruer 
 1 ss olivenolje
150 g pepperoni
250 g mozzarella i terninger (eller annen ost, se tips)
300 g cherrytomater
 1 grønn paprika 
 1 rød paprika 
0,5 rødløk
200 g sorte oliven
noen blader frisk basilikum 
1 ts tørket oregano

Hvitløksdressing:
0,5 dl olivenolje
1 dl crème fraîche
2 fedd hvitløk, presset
0,5 ss tørket oregano
0,5 ss tørket timian
1 ts flytende honning
 kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Kok pastaskruene i godt saltet vann som anvist på pakningen. Hell av kokevannet og bland vend inn litt olivenolje. 

Forbered de andre ingrediensene til salaten: Rens paprika og kutt i mindre biter. Skjær pepperoniskivene i fire. Del cherrytomatene i to og oliven i skiver. Skjær rødløken i tynne skiver. Bland alt sammen i en stor bolle. 

Rør sammen ingrediensene til dressingen. 

Ha dressingen over pastasalaten. Bland det hele godt sammen. 

Pynt med litt frisk basilikum og et dryss tørket oregano. 

Tips

Du kan bytte ut ingredienser ut fra hva du har tilgjengelig og hva du liker. Det er eksempelvis selvfølgelig ikke nødvendig å tilsette oliven hvis du ikke liker oliven. 😊 

Jeg brukte her osten Fior di latte, som er populær å bruke som ost på pizza. Denne osten er en mozzarella-variant som er fastere enn fersk mozzarella. Typen jeg brukte her kjøpes ferdig skjært opp i små terninger (mozzarella cubetti). Du kan alternativt bruke små runde kuler av fersk mozzarella. Det går også veldig fint å bruke norsk Norvegia (eller annen gulost) som du skjærer i små terninger. 

Pizza pastasalaten kan med fordel stå kjølig i et par timer før servering. Rester kan fint oppbevares i et par dager i kjøleskapet. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift