Brukere online: 738
Brukere i dag: 60
Brukere siste 7 dager: 195754
Hei dere!
Jeg er tilbake i Oslo etter en begivenhetsrik uke i Berlin. Herlig uke, men også herlig å være tilbake på kjøkkenet mitt igjen. 😄
Plommesesongen er i gang for fullt, og her har du en nydelig oppskrift på Plommekake med mandler. Det er malte mandler i kakerøren, og i tillegg smuldrete mandelcrumble oppå plommene som gir deilig crunch til kaken.
Ingredienser:
♥ 175 g smør
♥ 175 g brunt sukker
♥ 3 egg
♥ 100 g mandler
♥ 1 dl seterrømme
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 225 g hvetemel
Plommefyll:
♥ 7 store plommer
♥ 1 ss sukker
Mandelcrumble:
♥ 50 g mandler
♥ 50 g smør
♥ 50 g brunt sukker
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør sammen med det brune sukkeret. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Mal mandlene og bland dette inn i smørkremen sammen med rømmen.
Sikt bakepulver og vaniljesukker sammen med hvetemelet, og vend dette forsiktig inn i deigen til slutt. Rør deigen glatt og klumpfri (se tips).
Smør en rund form (24 cm i diameter) og ha bakepapir i bunnen. Fordel deigen jevnt utover i formen.
Rens plommene for stener og del dem på midten. Legg de halve plommene på deigen med snittflaten opp og trykk de lett ned i deigen.
Dryss over sukker.
Lag smuldredeigen ved å først ha mandlene i en food processor. Kjør dem til de blir grovt hakket. Tilsett mykt smør og sukker og kjør videre til en klissete masse.
Smuldre dette over plommene i formen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 50 minutter. Sjekk at kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen (se tips).
Avkjøl kaken i formen i noen minutter, før du løsner kaken fra formen med en kniv og deretter forsiktig flytter den over på et kakefat.
Sikt over melis før servering.
Server kaken gjerne mens den fortsatt er lunken. Vaniljeis er nydelig som tilbehør!
Tips:
♥ Rør minst mulig i deigen etter du har tilsatt hvetemelet. Dette for å unngå at deigen blir seig.
♥ Mengden plommer er veiledende og avhenger selvfølgelig på størrelsen på plommene.
♥ Som alltid må du tilpasse steketiden til din ovn. Kaken må være gjennomstekt før du tar den ut av ovnen, ellers vil den synke sammen i midten ved avkjøling. Hvis du synes kaken begynner å bli for mørk på overflaten før den er gjennomstekt, kan du dekke over kaken med et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie den siste delen av steketiden.
♥ Kaken er kjempefin å fryse. Gi den tinte kaken et nytt melisdryss, så ser den nylaget ut!
Se også Plommekake i langpanne med mandler og Plommekake med nøttecrumble, som er veldig lik denne kaken, men med hasselnøtter og litt krydder.
Plommekake er nydelig! 😋
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 175 g smør
♥ 175 g brunt sukker
♥ 3 egg
♥ 100 g mandler
♥ 1 dl seterrømme
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 225 g hvetemel
Plommefyll:
♥ 7 store plommer
♥ 1 ss sukker
Mandelcrumble:
♥ 50 g mandler
♥ 50 g smør
♥ 50 g brunt sukker
Pynt:
♥ melisdryss
Pisk mykt smør sammen med det brune sukkeret. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Mal mandlene og bland dette inn i smørkremen sammen med rømmen.
Sikt bakepulver og vaniljesukker sammen med hvetemelet, og vend dette forsiktig inn i deigen til slutt. Rør deigen glatt og klumpfri (se tips).
Smør en rund form (24 cm i diameter) og ha bakepapir i bunnen. Fordel deigen jevnt utover i formen.
Rens plommene for stener og del dem på midten. Legg de halve plommene på deigen med snittflaten opp og trykk de lett ned i deigen. Dryss over sukker.
Lag smuldredeigen ved å først ha mandlene i en food processor. Kjør dem til de blir grovt hakket. Tilsett mykt smør og sukker og kjør videre til en klissete masse.
Smuldre dette over plommene i formen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 50 minutter. Sjekk at kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen (se tips).
Avkjøl kaken i formen i noen minutter, før du løsner kaken fra formen med en kniv og deretter forsiktig flytter den over på et kakefat.
Sikt over melis før servering.
♥ Rør minst mulig i deigen etter du har tilsatt hvetemelet. Dette for å unngå at deigen blir seig.
♥ Mengden plommer er veiledende og avhenger selvfølgelig på størrelsen på plommene.
♥ Som alltid må du tilpasse steketiden til din ovn. Kaken må være gjennomstekt før du tar den ut av ovnen, ellers vil den synke sammen i midten ved avkjøling. Hvis du synes kaken begynner å bli for mørk på overflaten før den er gjennomstekt, kan du dekke over kaken med et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie den siste delen av steketiden.
♥ Server kaken gjerne mens den fortsatt er litt lunken. Vaniljeis er nydelig som tilbehør!
♥ Kaken er kjempefin å fryse. Gi den tinte kaken et nytt melisdryss, så ser den nylaget ut!
2 kommentarer
Heisann. Mener du brunt…
Heisann. Mener du brunt farin eller rørsukker når du skriver "brunt sukker". Veldig forskjellig smak. Og tidligere har du ment rørsukker.
Hei, jeg har brukt lysebrunt…
Hei, jeg har brukt lysebrunt demerarasukker. Det går fint å bruke lysebrunt muscovadosukker i stedet. Jeg har altså ikke brukt mørkebrunt farinsukker (mørkt muskovadosukker) og heller ikke lyst rørsukker.
Lysebrunt demerarasukker fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Heldigvis blir resultatet bra uansett hvilken type sukker du bruker. :-)
Skriv ny kommentar