Plommekake i langpanne med mandler

Enkel, saftig langpannekake med masse plommer og grovt hakkede mandler!  Yum  

 

 

Oppskriften passer til stor langpanne. 

 

 


Ingredienser: 

♥ 300 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 6 egg
♥ 4 ts bakepulver
♥ 500 g hvetemel
♥ 2 dl melk

Pynt:
♥ 1,5 kg plommer
♥ 200 g mandler
♥ 8 ss perlesukker

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt, romtemperert smør luftig med sukkeret. Tilsett ett egg om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.

Sikt bakepulveret sammen med melet. Vend dette inn i smørkremen vekselsvis med melken. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen jevnt blandet. 

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Del plommene, fjern stenene og skjær plommene i tykke skiver. Stikk plommeskivene litt ned i deigen i et pent mønster.

Hakk mandlene grovt og fordel bitene over plommene. Dryss over rikelig med perlesukker. 

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 40-45 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

 

 

Avkjøl kaken i formen og del den deretter i firkanter.

 

 

Kjekt å bruke høstens saftige plommer i en stor og deilig langpannekake! 

 

 

Kjempegod hverdagskake! 

 

 



Tips:

♥ Plommene gjør at kakestykkene blir litt syrlige. Server kakene derfor gjerne sammen med vaniljeis, pisket fløtekrem eller vaniljesaus. Det kan også være fint å gi kakestykkene et melisdryss rett før servering. 

♥ Kakestykkene er fine å fryse og de tiner raskt. 

♥ Halv porsjon av denne oppskriften passer til liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) eller rund form som er 26-28 cm i diameter (hvis formen er 26 cm, må nok kaken stekes noen minutter lenger, så sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). 

 

 ♥ 

 

Se også Plommekake i langpanne, som er en enkel kake beregnet til liten langpanne, eller Plommekake i langpanne med vaniljekrem og krydder.

Alle oppskrifter med plommer finner du samlet HER

 

 

Kos deg!  Smile

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Plommekake i langpanne med mandler
Ingredienser

♥ 300 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 6 egg
♥ 4 ts bakepulver
♥ 500 g hvetemel
♥ 2 dl melk

Pynt:
♥ 1,5 kg plommer
♥ 200 g mandler
♥ 8 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt, romtemperert smør luftig med sukkeret. Tilsett ett egg om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.

Sikt bakepulveret sammen med melet. Vend dette inn i smørkremen vekselsvis med melken. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen jevnt blandet. 

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Del plommene, fjern stenene og skjær plommene i tykke skiver. Stikk plommeskivene litt ned i deigen i et pent mønster.

Hakk mandlene grovt og fordel bitene over plommene. Dryss over rikelig med perlesukker. 

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 40-45 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken i formen og del den deretter i firkanter.

Tips

♥ Plommene gjør at kakestykkene blir litt syrlige. Server kakene derfor gjerne sammen med vaniljeis, pisket fløtekrem eller vaniljesaus. Det kan også være fint å gi kakestykkene et melisdryss rett før servering. 

♥ Kakestykkene er fine å fryse og de tiner raskt. 

♥ Halv porsjon av denne oppskriften passer til liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) eller rund form som er 26-28 cm i diameter (hvis formen er 26 cm, må nok kaken stekes noen minutter lenger, så sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). 

Se også Plommekake i langpanne, som er en enkel kake beregnet til liten langpanne, eller Plommekake i langpanne med vaniljekrem og krydder. Alle oppskrifter med plommer finner du samlet HER

Kakekategori
Sesong

1 kommentar

Har du et godt tips til hvordan man kan lage plommekaken med perlesukker vegansk? :)
Tror du det funker hvis jeg bruker soyamelk og eplesidereddik istedenfor egg?
Mvh Cathrine

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift