Brukere online: 290
Brukere i dag: 1979
Brukere siste 7 dager: 195531
Dette er en veldig enkel kake, men enkle kaker kan også være veldig godt av og til. Kaken består av myk formkake med mild vaniljesmak og med masse små biter av høstens deilige plommer.
Oppskriften er til liten langpanne.
200 g smør
3 dl sukker
4 egg
1 dl melk
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
4,5 dl hvetemel
- -
2 dl plommebiter
Pisk smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt vaniljesukker, bakepulver og hvetemel. Bland det tørre i smørkremen vekselsvis med melken. Rør til deigen er jevn og klumpfri.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Del plommer opp i små biter og dryss over deigen i formen. Stek kaken nederst i ovnen ved 190°C i ca 30 min. Avkjøl kaken litt i formen før den løftes ut og deles opp i firkanter.
Serveres nystekt! Kaken smaker ekstra godt med vaniljeis og melisdryss.
Kakestykkene kan fryses.
- -
PLOMMER I HARDANGER
"Me skulle plukka plommer i Hardanger
Og levd slaraffenliv fra hånd til munn.
Og kasta av oss juggelet og glitteret som pranger.
Og tynger oss kvart dyrebart sekund.
Me skulle plukka plommer i Hardanger
Og elska natt og dag i halvhøgt gras.
Uten å få massevis av ongar eller anger
Eller dagdrømmar som alltid går i knas.
REF:
Me skulle plukka plommer i Hardanger
Og drukke vin og cider i frå spann.
Og småspist av et tre med rø` moreller
Og gitt blaffen i vår plikt som menigmann.
Me skulle plukka plommer i Hardanger
Og ingen skulle ta ein telefon
Til viktige kontor i Bergen og Stavanger
Om småbeløp på rundt ein million.
Me skulle plukka plommer i Hardanger
Og ikkje kjøpa kjøttdeigen i plast
Men levd på alle rypene og fiskane ein fanger
Og vore ein naturentusiast. (...)"
(Utdrag fra sangen til Vestlandsfanden, fra samlealbumet "Livets glade plommer" utgitt i 2010.)
2 kommentarer
Hei! Kan denne serveres dagen
Hei! Kan denne serveres dagen etter baking, eller blir den tørr?
Mvh Hege
Hei Hei!
Hei Hei!
Tusen takk for en brillefin side. Jeg lurte bare på om man kan bruke vaniljestang og marengs i stede for plommer og egg i kaka. Jeg har en gammel onkel som har stuet tyttebær og svisker i langpanna. Det var veldig populært på avdelingen vår. Alle tror liksom at svisker setter fart på systemet, men tvert i mot... Har du forresten noen gode tips for etterbruken av langpanna? Onkel brukte den som et verktøy for å fange liljeskjegg på langbraathen. Kunne man gjort det i dag f.eks?
Hilsen
Daniel
Skriv ny kommentar