Portvinsgelé


Hjemmelaget portvinsgelé - FANTASTISK TIL OST! 

 

 


Ingredienser:

♥ 2 dl portvin
♥ 2 dl sukker
♥ 1 dl vann
♥ 2 plater gelatin

 

Fremgangsmåte:

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.

Ha portvin, sukker og vann i en kjele. Varm opp under omrøring så sukkeret smelter og det begynner å ryke fra kjelen.

Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og ha dem i kjelen så de løser seg opp. Rør rundt og la blandingen avkjøles noe før du heller den på små glass. Sett kaldt til dagen etter.

 

 

Smaker nydelig til alle typer ost! 

Her har jeg brukt brie, chevre og gongonzola.

 

 

My kind of pleasure... Yum

 

 


Tips:

♥ Portvin kjøper du på polet. 

 

 

Det finnes flere gode varianter å velge mellom. Jeg brukte denne varianten denne gangen:

 

 

♥ Portvinsgelé passer fint å ha på små glass. Denne oppskriften gir 2 små glass à ca. 1,75 dl.

Jeg lagde en litt større porsjon og brukte også noen enda mindre, veldig søte glass i tillegg.  Perfekte til å gi bort i gave. 

 

 

♥ Denne porsjonen gir en portvinsgelé som jeg synes blir passe, og ikke altfor stiv. Liker du geléen skikkelig stiv, kan du tilsette 1 gelatinplate mer enn angitt i oppskriften. 

 

Er du en ostefreak som meg, tror jeg du kommer til å ha stor glede av denne oppskriften.  Smile

 

 

Kos deg!
 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Portvinsgelé
Ingredienser

♥ 2 dl portvin
♥ 2 dl sukker
♥ 1 dl vann
♥ 2 plater gelatin

Fremgangsmåte

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.

Ha portvin, sukker og vann i en kjele. Varm opp under omrøring så sukkeret smelter og det begynner å ryke fra kjelen.

Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og ha dem i kjelen så de løser seg opp. Rør rundt og la blandingen avkjøles noe før du heller den på små glass. Sett kaldt til dagen etter.

Tips

♥ Portvin kjøper du på polet. 

♥ Portvinsgelé passer fint å ha på små glass. Denne oppskriften gir 2 små glass à ca. 1,75 dl. Jeg lagde en litt større porsjon og brukte også noen enda mindre, veldig søte glass i tillegg.  

♥ Denne porsjonen gir en portvinsgelé som jeg synes blir passe, og ikke altfor stiv. Liker du geléen skikkelig stiv, kan du tilsette 1 gelatinplate mer enn angitt i oppskriften. 

Stikkord

2 kommentarer

Hei

Kor lenge er denne geléen haldbar? Har du erfaring med å bruke pektin? Elles nydeleg konsistens og Portvin smakar jo bra i alle fasongar!

Hei! Kan man droppe sukkeret og ha geleen til kjøtt? Vil den stivne likevel? Portvin er jo litt søtt fra før.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift