Ritzkake med sjokoladekrem

If you're blue and you don't know
where to go to why don't you go
where fashion sits - Puttin' on the Ritz....

Ja, det må være lov å ta seg en liten Fred Astaire-trall med tilhørende steppeoppvisning på kjøkkenet når det er så lettvint å lage en deilig kake som denne! Smile

 

 

Ritzkake med sjokoladekrem består av kakebunn som er tilsatt knuste Ritzkjeks og hakkede valnøtter. Kaken dekkes med nydelig, luftig sjokoladekrem laget av fløtekrem og sjokolademelkpulver.

 

 

Swanky, yet very simple! Wink

 

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 200 g Ritzkjeks (1 pk)
♥ 100 g valnøtter

Sjokoladekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 4 ss sjokolademelkpulver (Oboy eller Nesquick)

Pynt (kan sløyfes):
♥ hele valnøttkjerner

 

Fremgangsmåte: 

Pisk egg og sukker til eggedosis. Knus kjeksene i food processor eller morter og bland med bakepulver og vaniljesukker. Vend dette inn i eggedosisen. Bland i hakkede valnøtter til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.

 

 

Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

 

 

Pisk kremfløten til krem og smak til med sjokolademelkpulver.

Fordel sjokoladekremen over kaken.

 

 

Pynt kaken eventuelt med noen hele valnøttkjerner. 

 

 

La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.

 

 

 

Enkel, men supergod kake som faller i smak hos alle og enhver! 

 

 

Tips: 

Du finner mange andre gode kaker med Ritzkjeks her på Det søte liv. Se for eksempel Ritzkake, Ritzkake med vaniljekrem, Nøttekake med Ritz, Nøttekake med Ritz og sjokolade, Valnøttbiter med Ritz, Snickerskake, Snickers festkake, Snickerskake i langpanne og Snickerskake med M og Nonstop.

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ritzkake med sjokoladekrem
Ingredienser

3 egg
2,5 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
200 g Ritzkjeks (1 pk)
100 g valnøtter

Sjokoladekrem:
3 dl kremfløte
4 ss sjokolademelkpulver (Oboy eller Nesquick)

Pynt (kan sløyfes):
hele valnøttkjerner

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Knus kjeksene i food processor eller morter og bland med bakepulver og vaniljesukker. Vend dette inn i eggedosisen. Bland i hakkede valnøtter til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Pisk kremfløten til krem og smak til med sjokolademelkpulver.

Fordel sjokoladekremen over kaken. Pynt kaken eventuelt med noen hele valnøttkjerner. 

La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift