Valnøttbiter med Ritz

"Valnøttbiter med Ritz" er en lekker langpannekake med nydelig valnøttsmak og deilig og litt seig konsistens. Deigen består av nøttemarengs som innholder knuste Ritzkjeks, noe som gir ekstra spennende smak til denne kaken. Kaken kan også lages med andre typer nøtter.

Oppskriften er til stor langpanne.

Valnøttbiter med Ritz
Ingredienser

8 eggehviter
6 dl sukker
2 ts bakepulver
300 g Ritz kjeks (1,5 pk)
200 g valnøtter

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under piskingen, og pisk videre til du får en tykk og stiv marengs. Rør inn bakepulveret. Kjør Ritz kjeks og valnøtter i food processor til kjeksene og nøttene er helt finhakkede (kjeks og nøtter kan også males i mandelkvern). Tilsett i marengsen.

Fordel nøttemarengsen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Kakestykkene er holdbare lenge dersom de pakkes inn i plast. Kaken kan også fryses.

Vil du heller lage en rund kake, kan du halvere oppskriften og steke kaken i en rund form som måler 24 cm i diameter. Se dessuten oppskrift på "Nøttekake med Ritz" og "Nøttekake med Ritz og sjokolade".

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift