Brukere online: 2197
Brukere i dag: 30129
Brukere siste 7 dager: 196105
Rocky Road er en superpopulær, amerikansk konfekt som består av søt sjokolade som blandes med det du måtte like av kjeks, sjokolader, nøtter, marshmallows osv.
Du finner flere varianter HER på Det søte liv, og det er bare å være kreativ og bruke den kombinasjonen som du liker best.
Alle varianter av Rocky Road egner seg som julekonfekt. Her har jeg imidlertid laget en ekstra julete variant av Rocky Road der jeg har brukt samme sjokoladebase som tidligere, og så tilsatt diverse julegodteri slik som sjokoladefigurer, julemarsipan, skumnisser, rampenisser, brente mandler, pistasjnøtter, tørkede tranebær mv.
Gøy å lage og digg å spise! 😊
Ingredienser:
Sjokoladeblanding:
♥ 170 g smør
♥ 4 ss lys sirup
♥ 400 g kokesjokolade
Julegodteri:
♥ 150 g skumnisser og/eller rampenisser
♥ 450 g julemarsipan/sjokoladefigurer
♥ 100 g brente mandler
♥ 50 g pistasjnøtter
♥ 50 g tørkede tranebær
Fremgangsmåte:
Smelt smør og sirup. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte. Rør blandingen jevn.
Ha alle varianter av julegodteri med unntak av de du vil bruke som pynt i en stor bolle. Skjær julemarsipanen i mindre biter, klipp opp skumnisser/rampenisser til mindre biter og grovhakk brente mandler (de du bruker til pynt skal som nevnt beholdes hele).
Bland inn mesteparten av den smeltede sjokoladeblandingen. Press blandingen utover i en bakepapirkledd, firkantet form (25 x 25 cm).
Smør resten av den smeltede sjokoladeblandingen på toppen og pynt med resten av julegodteriet. Dryss over fint hakkede pistasjnøtter og tranebær til slutt.
Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, og gjerne over natten.
Dagen etter løftes hele sjokoladen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.
Bruk en solid brødkniv og skjær sjokoladen opp i firkantede biter.
Sjokolade og julegodteri - verdens enkleste, hjemmelagde konfekt!
Tips:
♥ Jeg har her brukt diverse julegodteri, men du står fritt til å bruke andre varianter. Bare pass på at totalvekt blir noenlunde det samme.
♥ Rocky Road oppbevares i en boks i kjøleskapet, så den ikke blir klissete.
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sjokoladeblanding:
♥ 170 g smør
♥ 4 ss lys sirup
♥ 400 g kokesjokolade
Julegodteri:
♥ 150 g skumnisser og/eller rampenisser
♥ 450 g julemarsipan/sjokoladefigurer
♥ 100 g brente mandler
♥ 50 g pistasjnøtter
♥ 50 g tørkede tranebær
Smelt smør og sirup. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte. Rør blandingen jevn.
Ha alle varianter av julegodteri med unntak av de du vil bruke som pynt i en stor bolle. Skjær julemarsipanen i mindre biter, klipp opp skumnisser/rampenisser til mindre biter og grovhakk brente mandler (de du bruker til pynt skal som nevnt beholdes hele).
Bland inn mesteparten av den smeltede sjokoladeblandingen. Press blandingen utover i en bakepapirkledd, firkantet form (20 x 20 cm).
Smør resten av den smeltede sjokoladeblandingen på toppen og pynt med resten av julegodteriet. Dryss over fint hakkede pistasjnøtter og tranebær til slutt.
Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, og gjerne over natten.
Dagen etter løftes hele sjokoladen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.
Bruk en solid brødkniv og skjær sjokoladen opp i firkantede biter.
♥ Jeg har her brukt diverse julegodteri, men du står fritt til å bruke andre varianter. Bare pass på at totalvekt blir noenlunde det samme.
♥ Rocky Road oppbevares i en boks i kjøleskapet, så den ikke blir klissete.
4 kommentarer
Kan jeg bruke 70% sjokolade?😊
Kan jeg bruke 70% sjokolade?😊
Ja absolutt. Liker du mørk…
Ja absolutt. Liker du mørk sjokolade med 70% kakaoinnhold, går det veldig fint å bruke det. :-)
Er kanskje ikke så veldig…
Er kanskje ikke så veldig viktig, men er det 20 x 20 eller 25 x 25 formen skal være?
Jeg lagde den i kveld men…
Jeg lagde den i kveld men jeg oppdaget at smeltede sjokoladen burde ikke være så varm når jeg tilsatt Smørbuk og marshmallow fordi de smeltet! Det ble en utrolig god sjokoladen og jeg jukset ved å dekorere med Smørbuk og marshmallows❤️
Skriv ny kommentar