Brukere online: 1735
Brukere i dag: 19887
Brukere siste 7 dager: 195094
Butter Boards har vært en trend i høst, men hvis du ikke er så glad i smør, er et kremostbrett et nydelig alternativ.
Jeg har her toppet kremosten med biter av røkelaks, rødløk, små tomater, dill, kapers og sesamfrø. Håhoi, så fantastisk godt dette ble! 😍
Jeg danderte her biter av bagels rundt brettet, men du kan like gjerne bruke skiver av loff eller baguette eller tørre kjeks. Brødbitene kan entes dras bortover brettet, eller man kan ha et par små kniver ved siden av brettet som man kan forsyne seg med. I begge tilfeller er det meningen å få med seg både kremost og topping i hver bit.
Perfekt egnet til å sette frem som minglemat hvis du har selskap, eller å sette på bordet for en koselig stund med familie og venner.
Ingredienser:
♥ 400 g kremost
♥ 200 g røkelaks
♥ 6 cherrytomater
♥ 0,5 liten rødløk
♥ 1 neve frisk dill
♥ 4 ss kapers
♥ 4 ss sesamfrø (hvite og/eller sorte)
Servering:
♥ bagels eller loff skjært opp i mindre biter
Fremgangsmåte:
Finn frem en passe stor trefjøl eller annen type brett (jeg brukte her en marmorplate). Bruk en smørkniv og fordel kremosten over fjølen i et jevnt lag. Du kan gjerne fordele kremosten litt ujevnt over fjølen, og i klatter, slik at overflaten ikke blir helt glatt.
Skjær eller klipp røkelaksen opp i mindre biter og fordel bitene over kremosten.
Dander med små tomatbiter og tynne skiver rødløk.
Fordel over fersk dill og kapers. Dryss over sesamfrø til slutt.
Server med hendige biter av bagels eller loff.
Dette er så enkelt, men likevel artig å servere - og det smaker fantastisk godt!
Nydelig smakskombinasjon!
Tips:
♥ Det er selvfølgelig viktig at du bruker råvarer av god kvalitet. Siden brettet er dekket med kremost og røkelaks, bør det oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
♥ Varier toppingen med det du liker; det blir for eksempel også veldig godt å legge på oliven, agurkbiter, finhakket vårløk, klippet gressløk osv.
♥ Du kan som sagt dyppe og dra brødet direkte på brettet, men jeg synes det blir mer delikat om man bruker en kniv til å forsyne seg med. Da blir det også lettere å få med seg en passe mengde kremost og topping per brødbit.
♥ Se også Smørbrett med bakt hvitløk (Garlic Butter Board) og Smørbrett (Butter Board) med chèvre og fiken.
♥
ENJOY! 😃
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 400 g kremost
♥ 200 g røkelaks
♥ 6 cherrytomater
♥ 0,5 liten rødløk
♥ 1 neve frisk dill
♥ 4 ss kapers
♥ 4 ss sesamfrø (hvite og/eller sorte)
Servering:
♥ bagels eller loff skjært opp i mindre biter
Finn frem en passe stor trefjøl eller annen type brett (jeg brukte her en marmorplate). Bruk en smørkniv og fordel kremosten over fjølen i et jevnt lag. Du kan gjerne fordele kremosten litt ujevnt over fjølen, og i klatter, slik at overflaten ikke blir helt glatt.
Skjær eller klipp røkelaksen opp i mindre biter og fordel bitene over kremosten.
Dander med små tomatbiter og tynne skiver rødløk. Fordel over fersk dill og kapers. Dryss over sesamfrø til slutt.
Server med hendige biter av bagels eller loff.
♥ Det er selvfølgelig viktig at du bruker råvarer av god kvalitet. Du kan som sagt dyppe og dra brødet direkte på brettet, men jeg synes det blir mer delikat om man bruker en kniv til å forsyne seg med. Da blir det også lettere å få med seg en passe mengde kremost og topping per brødbit.
♥ Varier toppingen med det du liker; det blir for eksempel også veldig godt å legge på oliven, agurkbiter, finhakket vårløk, klippet gressløk osv.
♥ Siden brettet er dekket med kremost og røkelaks, bør det oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
Skriv ny kommentar