Brukere online: 1747
Brukere i dag: 20948
Brukere siste 7 dager: 195209
Man skal ikke henge lenge inne på TikTok før man kommer over en video med noen som lager et "Butter Board". Denne TikTok-trenden har jeg nå sett utallige varianter av, og jeg fikk lyst til å teste det ut (og ja, det ble flere enn denne varianten her, som jeg skal vise dere etter hvert.. 😊).
Konseptet "Butter Board" går rett og slett ut på at man fordeler smør utover et brett eller en fjøl i et tynt lag, og så strør på ulike typer topping. Så serverer man dette med varmt, mykt brød eller kjeks. På en måte er dette egentlig bare en veldig dekorativ og litt annerledes måte å servere kryddersmør på... - men toppingen kan jo varieres med mer enn bare krydder.
Her har jeg toppet smørbrettet mitt med ovnsbakt hvitløk. Når man baker hele hvitløk i ovnen, blir hvitløksfeddene bløte i konsistensen, og hvitløkssmaken blir mild og litt søtlig. Dette supernydelige hvitløkssmøret toppet jeg i tillegg med flaksalt, fersk timian, revet parmesan og honning.
Serveres sammen med mykt, fersk landbrød, og du får helt fantastisk gode hvitløksbrød!
Ingredienser:
Bakt hvitløk:
♥ 3 hele hvitløk
♥ 2 ss olivenolje
Smørbrett:
♥ 150 g smør
♥ 1 ts maldonsalt
♥ 20 g revet parmesan
♥ 1 neve frisk timian
♥ 2 ss flytende honning
Servering:
♥ mykt, ferskt brød
Fremgangsmåte:
Start med å gjøre klar bakte hvitløk:
Skjær toppen av hvitløkene slik at man ser feddene åpenbare seg.
Legg dem på et stykke aluminiumsfolie.
Drypp olivenolje over toppen.
Pakk hvitløkene inn i folien.
Sett dem på en stekeplate midt i ovnen og bak dem i ovnen ved 200°C i ca. 45 minutter.
La hvitløkene avkjøles til de er helt kalde.
Hvitløksfeddene er nå så bløte at de vil tyte ut når du klemmer på undersidene av hvitløkene.. 😃
Smørbrett:
Finn frem en passe stor trefjøl (min er her ca. 20 x 30 cm). Sørg for at smøret er helt mykt og romtemperert.
Bruk en smørkniv og fordel smøret over fjølen i et tynt lag. Du kan gjerne fordele smøret litt ujevnt over fjølen, og i klatter, slik at overflaten ikke blir helt glatt.
Ta de kalde, bakte hvitløkene ut av folien og klem på dem nederst, slik at de bløte hvitløksfeddene tyter ut på oversiden.
Fordel små klatter av bakt hvitløk jevnt utover smørbrettet (pass på at ingen av klattene blir alt for store).
Ser kanskje ikke så pent ut, men dette blir utrolig godt!
Dryss over maldonsalt og riv over parmesan.
Fordel over fersk timian (bruk mest blader og unngå for mye stilk).
Ringle til slutt over flytende honning.
Nytes med mykt, fersk brød!
Tips:
♥ Det går fint å gjøre klar de bakte hvitløkene dagen i forveien. Oppbevar dem i så fall i kjøleskapet til dagen etter.
♥ Det er viktig at du bruker smør av god kvalitet, og det må være romtemperert. Jeg brukte denne gangen et utrolig godt fransk smør, men vanlig meierismør duger helt fint til smørbrettet!
♥ Du kan dyppe og dra brødet direkte på smørbrettet, men jeg synes det blir mer delikat om man bruker en kniv til å forsyne seg med. Da blir det også lettere å få med seg en passe mengde smør per brød.
♥ Som sagt er dette bare ett av uendelig mange måter man kan variere et Butter Board på. Topp smøret med det du liker best! Man kan også bytte ut smør med kremost, ricotta, hummus osv.
Det kommer flere ideer snart her på Det søte liv! 😃
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥
Bakt hvitløk:
♥ 3 hele hvitløk
♥ 2 ss olivenolje
Smørbrett:
♥ 150 g smør
♥ 1 ts maldonsalt
♥ 20 g revet parmesan
♥ 1 neve frisk timian
♥ 2 ss flytende honning
Servering:
♥ mykt, ferskt brød
Start med å gjøre klar bakte hvitløk:
Skjær toppen av hvitløkene slik at man ser feddene åpenbare seg. Legg dem på et stykke aluminiumsfolie og drypp olivenolje over toppen.
Pakk hvitløkene inn i folien. Sett dem på en stekeplate midt i ovnen og bak dem i ovnen ved 200°C i ca. 45 minutter.
La hvitløkene avkjøles til de er helt kalde.
Smørbrett:
Finn frem en passe stor trefjøl. Sørg for at smøret er helt mykt og romtemperert. Bruk en smørkniv og fordel smøret over fjølen i et tynt lag. Du kan gjerne fordele smøret litt ujevnt over fjølen, og i klatter, slik at overflaten ikke blir helt glatt.
Ta de kalde, bakte hvitløkene ut av folien og klem på dem nederst, slik at de bløte hvitløksfeddene tyter ut på oversiden.
Fordel små klatter av bakt hvitløk jevnt utover smørbrettet (pass på at ingen av klattene blir alt for store).
Dryss over maldonsalt og riv over parmesan.
Fordel over fersk timian (bruk mest blader og unngå for mye stilk).
Ringle over flytende honning til slutt.
Nytes med mykt, fersk brød!
♥ Det går fint å gjøre klar de bakte hvitløkene dagen i forveien. Oppbevar dem i så fall i kjøleskapet til dagen etter.
♥ Det er viktig at du bruker smør av god kvalitet, og det må være romtemperert. Jeg brukte denne gangen et utrolig godt fransk smør, men vanlig meierismør duger helt fint til smørbrettet!
♥ Du kan dyppe og dra brødet direkte på smørbrettet, men jeg synes det blir mer delikat om man bruker en kniv til å forsyne seg med. Da blir det også lettere å få med seg en passe mengde smør per brød.
♥ Som sagt er dette bare ett av uendelig mange måter man kan variere et Butter Board på. Topp smøret med det du liker best! Man kan også bytte ut smør med kremost, ricotta, hummus osv.
Det kommer flere ideer snart her på Det søte liv! 😃
Skriv ny kommentar