Brukere online: 1032
Brukere i dag: 40579
Brukere siste 7 dager: 195812
Denne rødvinssausen med løk er nydelig til alle varianter av kjøtt, og særlig til biff, vilt og lammekjøtt. Litt mer uvanlig er det kanskje å servere rødvinssaus til hvit fisk, slik som ovnsbakt torsk, men det er faktisk også helt nydelig!
I denne varianten av rødvinssaus har jeg tilsatt fint hakket sjalottløk og litt hvitløk som jeg ikke siler bort ved servering.
Skikkelig nydelig god saus! 😋
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 1 ss smør
♥ 2 sjalottløk
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 1 ss balsamicoeddik
♥ 3 dl rødvin (se tips)
♥ 2,5 dl oksekraft (se tips)
♥ 1 ts maisenna
♥ 3 ss vann
♥ 1 ts brunt sukker
♥ kvernet salt og pepper
♥ 1 ss smør (visp inn til slutt)
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Smelt smøret i en kjele. Ha finhakket sjalottløk og hvitløk i kjelen.
La dette surre på middels varme i et par minutter, til løken blir myk og gyllen. Rør inn balsamicoeddik.
Tilsett rødvin.
Tilsett kjøttkraft.
La sausen koke inn ved å la den småkoke uten lokk i 10 - 15 minutter, slik at en del av væsken fordamper.
Rør ut maisenna i litt kaldt vann.
Ha dette i sausen mens du rører hele tiden. La sausen småkoke i et par minutter til.
Ta kjelen av platen og smak til sausen med litt brunt sukker, kvernet salt og pepper.
Rør inn en god klatt smør til slutt.
Verdens beste rødvinssaus!
Så kjempegod på smak!
Tips:
♥ Du trenger ikke å bruke dyr rødvin til denne sausen. Du trenger heller ikke å være redd for alkoholen i sausen, for den fordamper ved kokingen.
♥ Jeg brukte her ferdigkjøpt oksekraft. Dersom du har sjy fra steking av kjøtt, kan du gjerne sile den og tilsette i sausen sammen med kraften.
♥ En teskje maisenna gjør at sausen litt fyldigere uten at den blir tykk. Sausen skal fortsatt være tynn i konsistensen.
♥ Hvis du foretrekker det, kan du sile vekk løken helt til slutt slik at du får en helt glatt rødvinssaus. Jeg liker godt å beholde de små løkbitene i sausen.
♥
Lag denne favorittsausen neste gang du vil lage deg en biff! 😍 Se for eksempel Biff (ytrefilet) med kremet sopp og rødvinssaus.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 ss smør
♥ 2 sjalottløk
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 1 ss balsamicoeddik
♥ 3 dl rødvin (se tips)
♥ 2,5 dl oksekraft (se tips)
♥ 1 ts maisenna
♥ 3 ss vann
♥ 1 ts brunt sukker
♥ kvernet salt og pepper
♥ 1 ss smør (visp inn til slutt)
Smelt smøret i en kjele. Ha finhakket sjalottløk og hvitløk i kjelen. La dette surre på middels varme i et par minutter, til løken blir myk og gyllen. Rør inn balsamicoeddik.
Tilsett rødvin og kjøttkraft. La sausen koke inn ved å la den småkoke uten lokk i 10 - 15 minutter, slik at en del av væsken fordamper.
Rør ut maisenna i litt kaldt vann. Ha dette i sausen mens du rører hele tiden. La sausen småkoke i et par minutter til.
Ta kjelen av platen og smak til sausen med litt brunt sukker, kvernet salt og pepper.
Rør inn en god klatt smør til slutt.
♥ Du trenger ikke å bruke dyr rødvin til denne sausen. Du trenger heller ikke å være redd for alkoholen i sausen, for den fordamper ved kokingen.
♥ Jeg brukte her ferdigkjøpt oksekraft. Dersom du har sjy fra steking av kjøtt, kan du gjerne sile den og tilsette i sausen sammen med kraften.
♥ En teskje maisenna gjør at sausen litt fyldigere uten at den blir tykk. Sausen skal fortsatt være tynn i konsistensen.
♥ Hvis du foretrekker det, kan du sile vekk løken helt til slutt slik at du får en helt glatt rødvinssaus. Jeg liker godt å beholde de små løkbitene i sausen.
Skriv ny kommentar