Brukere online: 798
Brukere i dag: 40926
Brukere siste 7 dager: 195765
Dette er en enkel, middelhavsinspirert agurksalat med kjempegod smak!
Det er den herlige kombinasjonen av masse frisk mynte og dill som setter sitt preg på agurksalaten i tillegg til rødløk og fetaost.
Passer til alt av grillmat, stekt kylling og fisk, og også nydelig alene med noe nybakt brød til.
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 6 persiske agurker (se tips)
♥ 0,5 rødløk
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 bunt frisk mynte (se tips)
♥ 1 bunt frisk dill
♥ 200 g fetaost (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Kutt opp agurk og rødløk i mindre biter og ha disse i en bolle.
Ha over presset sitronsaft og olivenolje og bland sammen.
Grovhakk frisk mynte (kun bladene) og dill (ca. 1 dl av hver), og ha dette i bollen.
Bland sammen.
Smuldre over fetaost.
Kvern over salt og pepper. Vend om på salaten så alt blandes godt sammen.
Smak til om det trengs mer sitronsaft/salt/pepper.
La agurksalaten stå kjølig frem til servering.
Tips:
♥ Jeg bruker her såkalte persiske agurker (kalles også for snackagurker), som er mindre i størrelse og mer crispy enn de vanlige agurkene som fås kjøpt i norske matbutikker. Man får som regel tak i dem hos asiatiske matbutikker. Jeg pleier å kjøpe dem hos frukt og grønt-butikker på Grønland i Oslo.
♥ Dersom du ikke har persiske agurker, kan du lage agurksalaten med vanlige agurker. Beregne da 1,5 - 2 stk avhengig av størrelsen på agurkene.
♥ Jeg kjøper også gjerne friske urter i utenlandske matbutikker fordi jeg synes at kvaliteten på buntene er mye bedre.
♥ Bruk helst ekte, gresk fetaost for best smak!
♥ Agurksalaten bør serveres samme dag den er laget, men kan gjerne stå i kjøleskapet et par timer før servering.
♥ Se også Gresk agurksalat med feta og avokado.
♥
Fantastisk god og frisk agurksalat! 🤩
Velbekomme!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 6 persiske agurker (se tips)
♥ 0,5 rødløk
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 3 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 bunt frisk mynte (se tips)
♥ 1 bunt frisk dill
♥ 200 g fetaost (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
Kutt opp agurk og rødløk i mindre biter og ha disse i en bolle.
Ha over presset sitronsaft og olivenolje og bland sammen.
Grovhakk frisk mynte (kun bladene) og dill (ca. 1 dl av hver), og ha dette i bollen. Bland sammen.
Smuldre over fetaost.
Kvern over salt og pepper. Vend om på salaten så alt blandes godt sammen. Smak til om det trengs mer sitronsaft/salt/pepper.
La agurksalaten stå kjølig frem til servering.
♥ Jeg bruker her såkalte persiske agurker (kalles også for snackagurker), som er mindre i størrelse og mer crispy enn de vanlige agurkene som fås kjøpt i norske matbutikker. Man får som regel tak i dem hos asiatiske matbutikker. Jeg pleier å kjøpe dem hos frukt og grønt-butikker på Grønland i Oslo.
♥ Dersom du ikke har persiske agurker, kan du lage agurksalaten med vanlige agurker. Beregne da 1,5 - 2 stk avhengig av størrelsen på agurkene.
♥ Jeg kjøper også gjerne friske urter i utenlandske matbutikker fordi jeg synes at kvaliteten på buntene er mye bedre.
♥ Bruk helst ekte, gresk fetaost for best smak!
♥ Agurksalaten bør serveres samme dag den er laget, men kan gjerne stå i kjøleskapet et par timer før servering.
♥ Se også Gresk agurksalat med feta og avokado.
Skriv ny kommentar