Brukere online: 830
Brukere i dag: 40820
Brukere siste 7 dager: 195778
I deilig solskinnsvær er det nydelig å sette frem en frisk og smakfull salat!
Dette er en av de beste salatene jeg vet om! 😍 Den er greskinspirert, og lages med agurk, sjalottløk, avokado og feta. Og selvfølgelig dill - masse dill! Og en herlig dressing med ferskpresset hvitløk!
Serveres gjerne med noen gode oliven og hvitløksbrød.
Nydelig alene eller som tilbehør til for eksempel kylling eller grillmat.
Ingredienser:
♥ 400 g agurk (se tips)
♥ 2 - 3 sjalottløk (se tips)
♥ 2 avokado
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 200 g feta
♥ 0,5 dl dill, hakket
Dressing:
♥ 4 ss olivenolje (extra virgin)
♥ 2 ss hvitvinseddik (se tips)
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 2 hvitløksfedd
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skjær agurk på midten og så i skiver.
Rens sjalottløk og skjær i tynne skiver.
Rens avokado og skjær i terninger. Drypp presset sitronsaft over avokadobitene for å unngå misfarging.
Ha alt i en bolle.
Smuldre over fetaosten og tilsett dill.
Rør sammen ingrediensene til dressingen: Bland olje, eddik og presset sitronsaft. Press hvitløksfeddene i hvitløkspresse og ha hvitløksmosen i dressingen. Smak til med kvernet salt og pepper.
Ha dressingen over salaten og vend rundt så alt blir godt blandet.
Ha agurksalaten over i en serveringsbolle.
Sett salaten i kjøleskapet i 30 minutter slik at smakene får satt seg.
Verdens deiligste agurksalat er ferdig! 😃
Serveres gjerne med oliven og hvitløksbrød.
Tips:
♥ Agurksalaten består av ingredienser som du finner i de aller fleste matbutikkene.
♥ 400 g agurk tilsvarer 1,5 - 2 stk agurker, avhengig av størrelsen. Sjalottløk varierer også en del i størrelse, hvilket avgjør om du bør bruke 2 eller 3 stykker.
♥ Det er lurt å dryppe sitronsaft over avokadoen slik at den holder seg fin i fargen.
♥ Jeg bruker hvitvinseddik i dressingen, men det går like fint å bruke rødvinseddik eller eplesidereddik.
♥ Bruk ekte gresk fetaost av god kvalitet. Det har mye å si for smaken!
♥ Agurksalaten smaker aller best samme dag som den er laget.
Se også Agurksalat med mynte, dill og feta.
Denne agurksalaten er så god at jeg kan spise den hver dag! 😃
Håper du også vil like den!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 400 g agurk (se tips)
♥ 2-3 sjalottløk (se tips)
♥ 2 avokado
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 200 g feta
♥ 0,5 dl dill, hakket
Dressing:
♥ 4 ss olivenolje (extra virgin)
♥ 2 ss hvitvinseddik (se tips)
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 2 hvitløksfedd
♥ kvernet salt og pepper
Skjær agurk på midten og så i skiver.
Rens sjalottløk og skjær i tynne skiver.
Rens avokado og skjær i terninger. Drypp presset sitronsaft over avokadobitene for å unngå misfarging.
Ha alt i en bolle. Smuldre over fetaosten og tilsett dill.
Rør sammen ingrediensene til dressingen: Bland olje, eddik og presset sitronsaft. Press hvitløksfeddene i hvitløkspresse og ha hvitløksmosen i dressingen. Smak til med kvernet salt og pepper.
Ha dressingen over salaten og vend rundt så alt blir godt blandet.
Ha agurksalaten over i en serveringsbolle. Sett salaten i kjøleskapet i 30 minutter slik at smakene får satt seg.
Serveres gjerne med oliven og hvitløksbrød.
♥ 400 g agurk tilsvarer 1,5 - 2 stk agurker, avhengig av størrelsen. Sjalottløk varierer også en del i størrelse, hvilket avgjør om du bør bruke 2 eller 3 stykker.
♥ Det er lurt å dryppe sitronsaft over avokadoen slik at den holder seg fin i fargen.
♥ Jeg bruker hvitvinseddik i dressingen, men det går like fint å bruke rødvinseddik eller eplesidereddik.
♥ Bruk ekte gresk fetaost av god kvalitet. Det har mye å si for smaken!
♥ Agurksalaten smaker aller best samme dag som den er laget.
♥ Se også Agurksalat med mynte, dill og feta.
Skriv ny kommentar