Gresk agurksalat med feta og avokado

I deilig solskinnsvær er det nydelig å sette frem en frisk og smakfull salat! 

Dette er en av de beste salatene jeg vet om! 😍 Den er greskinspirert, og lages med agurk, sjalottløk, avokado og feta. Og selvfølgelig dill - masse dill!  Og en herlig dressing med ferskpresset hvitløk! 

Serveres gjerne med noen gode oliven og hvitløksbrød. 

Nydelig alene eller som tilbehør til for eksempel kylling eller grillmat.  

 

 

Ingredienser:

400 g agurk (se tips)
 2 - 3 sjalottløk (se tips)
2 avokado
0,5 sitron, presset saft
200 g feta
0,5 dl dill, hakket 

Dressing:
4 ss olivenolje (extra virgin)
2 ss hvitvinseddik (se tips)
0,5 sitron, presset saft
2 hvitløksfedd
kvernet salt og pepper


Fremgangsmåte: 

Skjær agurk på midten og så i skiver.

Rens sjalottløk og skjær i tynne skiver. 

Rens avokado og skjær i terninger. Drypp presset sitronsaft over avokadobitene for å unngå misfarging. 

Ha alt i en bolle. 

Smuldre over fetaosten og tilsett dill. 

Rør sammen ingrediensene til dressingen: Bland olje, eddik og presset sitronsaft. Press hvitløksfeddene i hvitløkspresse og ha hvitløksmosen i dressingen.  Smak til med kvernet salt og pepper. 

Ha dressingen over salaten og vend rundt så alt blir godt blandet. 

 

 

Ha agurksalaten over i en serveringsbolle. 

 

 

Sett salaten i kjøleskapet i 30 minutter slik at smakene får satt seg. 

 

 

Verdens deiligste agurksalat er ferdig!  😃

Serveres gjerne med oliven og hvitløksbrød. 

 

 

 

Tips:

Agurksalaten består av ingredienser som du finner i de aller fleste matbutikkene. 
 

 

400 g agurk tilsvarer 1,5 - 2 stk agurker, avhengig av størrelsen. Sjalottløk varierer også en del i størrelse, hvilket avgjør om du bør bruke 2 eller 3 stykker. 

Det er lurt å dryppe sitronsaft over avokadoen slik at den holder seg fin i fargen. 

Jeg bruker hvitvinseddik i dressingen, men det går like fint å bruke rødvinseddik eller eplesidereddik. 

Bruk ekte gresk fetaost av god kvalitet. Det har mye å si for smaken! 

 

 

Agurksalaten smaker aller best samme dag som den er laget. 
 

Se også Agurksalat med mynte, dill og feta.

 

 

Denne agurksalaten er så god at jeg kan spise den hver dag!  😃

Håper du også vil like den! 

 


      

Gresk agurksalat med feta og avokado
Ingredienser

400 g agurk (se tips)
2-3 sjalottløk (se tips)
2 avokado
0,5 sitron, presset saft
200 g feta
0,5 dl dill, hakket 

Dressing:
4 ss olivenolje (extra virgin)
2 ss hvitvinseddik (se tips)
0,5 sitron, presset saft
2 hvitløksfedd
kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Skjær agurk på midten og så i skiver. 

Rens sjalottløk og skjær i tynne skiver. 

Rens avokado og skjær i terninger. Drypp presset sitronsaft over avokadobitene for å unngå misfarging. 

Ha alt i en bolle. Smuldre over fetaosten og tilsett dill. 

Rør sammen ingrediensene til dressingen: Bland olje, eddik og presset sitronsaft. Press hvitløksfeddene i hvitløkspresse og ha hvitløksmosen i dressingen.  Smak til med kvernet salt og pepper. 

Ha dressingen over salaten og vend rundt så alt blir godt blandet. 

Ha agurksalaten over i en serveringsbolle. Sett salaten i kjøleskapet i 30 minutter slik at smakene får satt seg. 

Serveres gjerne med oliven og hvitløksbrød. 

Tips

400 g agurk tilsvarer 1,5 - 2 stk agurker, avhengig av størrelsen. Sjalottløk varierer også en del i størrelse, hvilket avgjør om du bør bruke 2 eller 3 stykker. 

Det er lurt å dryppe sitronsaft over avokadoen slik at den holder seg fin i fargen. 

Jeg bruker hvitvinseddik i dressingen, men det går like fint å bruke rødvinseddik eller eplesidereddik. 

Bruk ekte gresk fetaost av god kvalitet. Det har mye å si for smaken! 

Agurksalaten smaker aller best samme dag som den er laget. 

Se også Agurksalat med mynte, dill og feta.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift