Gresk agurksalat med feta og avokado

I deilig solskinnsvær er det nydelig å sette frem en frisk og smakfull salat! 

Dette er en av de beste salatene jeg vet om! 😍 Den er greskinspirert, og lages med agurk, sjalottløk, avokado og feta. Og selvfølgelig dill - masse dill!  Og en herlig dressing med ferskpresset hvitløk! 

Serveres gjerne med noen gode oliven og hvitløksbrød. 

Nydelig alene eller som tilbehør til for eksempel kylling eller grillmat.  

 

 

Ingredienser:

♥ 400 g agurk (se tips)
♥ 2 - 3 sjalottløk (se tips)
♥ 2 avokado
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 200 g feta
♥ 0,5 dl dill, hakket 

Dressing:
♥ 4 ss olivenolje (extra virgin)
♥ 2 ss hvitvinseddik (se tips)
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 2 hvitløksfedd
♥ kvernet salt og pepper


Fremgangsmåte: 

Skjær agurk på midten og så i skiver.

Rens sjalottløk og skjær i tynne skiver. 

Rens avokado og skjær i terninger. Drypp presset sitronsaft over avokadobitene for å unngå misfarging. 

Ha alt i en bolle. 

Smuldre over fetaosten og tilsett dill. 

Rør sammen ingrediensene til dressingen: Bland olje, eddik og presset sitronsaft. Press hvitløksfeddene i hvitløkspresse og ha hvitløksmosen i dressingen.  Smak til med kvernet salt og pepper. 

Ha dressingen over salaten og vend rundt så alt blir godt blandet. 

 

 

Ha agurksalaten over i en serveringsbolle. 

 

 

Sett salaten i kjøleskapet i 30 minutter slik at smakene får satt seg. 

 

 

Verdens deiligste agurksalat er ferdig!  😃

Serveres gjerne med oliven og hvitløksbrød. 

 

 

 

Tips:

♥ Agurksalaten består av ingredienser som du finner i de aller fleste matbutikkene. 
 

 

♥ 400 g agurk tilsvarer 1,5 - 2 stk agurker, avhengig av størrelsen. Sjalottløk varierer også en del i størrelse, hvilket avgjør om du bør bruke 2 eller 3 stykker. 

♥ Det er lurt å dryppe sitronsaft over avokadoen slik at den holder seg fin i fargen. 

♥ Jeg bruker hvitvinseddik i dressingen, men det går like fint å bruke rødvinseddik eller eplesidereddik. 

♥ Bruk ekte gresk fetaost av god kvalitet. Det har mye å si for smaken! 

 

 

♥ Agurksalaten smaker aller best samme dag som den er laget. 
 

Se også Agurksalat med mynte, dill og feta.

 

 

Denne agurksalaten er så god at jeg kan spise den hver dag!  😃

Håper du også vil like den! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Gresk agurksalat med feta og avokado
Ingredienser

♥ 400 g agurk (se tips)
♥ 2-3 sjalottløk (se tips)
♥ 2 avokado
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 200 g feta
♥ 0,5 dl dill, hakket 

Dressing:
♥ 4 ss olivenolje (extra virgin)
♥ 2 ss hvitvinseddik (se tips)
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ 2 hvitløksfedd
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Skjær agurk på midten og så i skiver. 

Rens sjalottløk og skjær i tynne skiver. 

Rens avokado og skjær i terninger. Drypp presset sitronsaft over avokadobitene for å unngå misfarging. 

Ha alt i en bolle. Smuldre over fetaosten og tilsett dill. 

Rør sammen ingrediensene til dressingen: Bland olje, eddik og presset sitronsaft. Press hvitløksfeddene i hvitløkspresse og ha hvitløksmosen i dressingen.  Smak til med kvernet salt og pepper. 

Ha dressingen over salaten og vend rundt så alt blir godt blandet. 

Ha agurksalaten over i en serveringsbolle. Sett salaten i kjøleskapet i 30 minutter slik at smakene får satt seg. 

Serveres gjerne med oliven og hvitløksbrød. 

Tips

♥ 400 g agurk tilsvarer 1,5 - 2 stk agurker, avhengig av størrelsen. Sjalottløk varierer også en del i størrelse, hvilket avgjør om du bør bruke 2 eller 3 stykker. 

♥ Det er lurt å dryppe sitronsaft over avokadoen slik at den holder seg fin i fargen. 

♥ Jeg bruker hvitvinseddik i dressingen, men det går like fint å bruke rødvinseddik eller eplesidereddik. 

♥ Bruk ekte gresk fetaost av god kvalitet. Det har mye å si for smaken! 

♥ Agurksalaten smaker aller best samme dag som den er laget. 

♥ Se også Agurksalat med mynte, dill og feta.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift