Brukere online: 1758
Brukere i dag: 21072
Brukere siste 7 dager: 195224
Denne kaken er kjemperask å røre sammen - så der har du begrunnelsen for navnet!
Du kan bruke enten friske eller frosne bær slik at kaken kan lages hele året.
Kaken er spesielt nydelig servert lunken sammen med is og vaniljesaus!
En saftig, søt og litt "kladdete" kake, som likevel får frisk smak på grunn av de litt syrlige skogsbærene.
Nam!
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
Pynt:
♥ 3 dl friske eller frosne skogsbær (se tips)
♥ sukker
♥ mandelflak
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og avkjøl litt.
Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp (du skal ikke piske så mye at det blir eggedosis). Bland inn det smeltede smøret og deretter de tørre ingrediensene.
Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Legg på friske eller frosne bær (se tips).
Dryss over sukker og mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min (se tips).
Avkjøl kaken litt i kjøleskapet før du tar den ut av formen. Den vil da stivne i konsistensen og bli lettere å få ut av formen. Dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende fat.
Skjær kaken i passe store serveringsstykker.
Tips:
♥ Du kan bruke alle slags frosne bær, for eksempel bringebær, blåbær, rips, bjørnebær, tyttebær osv. Skogsbærblanding som fås kjøpt frosne i butikken egner seg utmerket. Merk at bærene ikke trenger å tines før de has på kaken. De tiner under stekingen.
♥ Tilpass steketiden. Bruker du frosne bær, trenger kaken lenger på å bli gjennomstekt enn om du bruker friske bær. Kaken er ferdig når den er gyllen og stort sett gjennomstekt, men fortsatt bløt i midten.
♥ Kaken kan fryses. Den bør da varmes opp litt igjen før servering.
♥ Se også oppskrift på "Rørekake med kokos" og "Rørekake med nøtter".
Med denne oppskriften er det enkelt å alltid ha kake i huset...
Frister jeg deg...?
Jeg håper det!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
150 g smør
3 egg
3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
3 dl hvetemel
Pynt:
3 dl frosne skogsbær (se tips)
sukker
mandelspon
Smelt smøret og avkjøl litt.
Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp (du skal ikke piske så mye at det blir eggedosis). Bland inn det smeltede smøret og deretter de tørre ingrediensene.
Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Legg på friske eller frosne bær (se tips). Dryss over sukker og mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min (se tips).
Avkjøl kaken litt i kjøleskapet før du tar den ut av formen. Den vil da stivne i konsistensen og bli lettere å få ut av formen. Dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende fat.
Du kan bruke alle slags frosne bær, for eksempel bringebær, blåbær, rips, bjørnebær, tyttebær osv. Skogsbærblanding som fås kjøpt frosne i butikken egner seg utmerket. Merk at bærene ikke trenger å tines før de has på kaken. De tiner under stekingen.
Kaken kan fryses. Den bør da varmes opp litt igjen før servering.
Skriv ny kommentar