Rørte bær


Bruk sommerens bær av alle slag og rør sammen med sukker til nydelig sommersyltetøy! Jeg bruker jordbær, bringebær, rips, solbær og blåbær. Lett å lage og det smaker nydelig!

 

 

Ingredienser:

♥ 400 g blandede bær (se tips)
♥ 150 g sukker
 

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene i en bolle og rør eller mos alt godt sammen med en gaffel eller sleiv så bærene knuser og sukkeret løser seg opp. Det gjør ikke noe om det er noen hele bær innimellom.

 

 


Ha syltetøyet i en liten krukke eller skål.

 


Tips:

♥ Du kan som sagt bruke hvilke som helst bær du liker best. Jeg bruker mest røde bær (jordbær og bringebær samt noen rips) og litt mindre blå bær (blåbær og solbær, men bjørnebær kan også brukes).

♥ Det går fint å lage større porsjon. Da er det bare å gange opp oppskriften. Holdbarheten i kjøleskapet er noen dager. Lager du større porsjon og vil fryse ned, kan det lønne seg å tilsette litt frysepulver. Da blir ikke syltetøyet fullt så flytende ved tining.

 

Frysepulveret blandes med sukkeret før sukkeret blandes med bærene.

Det er herlig å ta opp en glass med Rørte bær fra fryseren og hente frem litt av sommerstemningen igjennom året.

♥ Se også Rørte jordbær, Rørt bringebærsyltetøy og Rips- og bringebærsyltetøy.

 


♥ ♥ ♥ ♥

Rørte bær
Ingredienser

♥ 400 g blandede bær (se tips)
♥ 150 g sukker

Fremgangsmåte


Ha alle ingrediensene i en bolle og rør eller mos alt godt sammen med en gaffel eller sleiv så bærene knuser og sukkeret løser seg opp. Det gjør ikke noe om det er noen hele bær innimellom.

Ha syltetøyet i en liten krukke eller skål.

Tips

♥ Du kan som sagt bruke hvilke som helst bær du liker best. Jeg bruker mest røde bær (jordbær og bringebær samt noen rips) og litt mindre blå bær (blåbær og solbær, men bjørnebær kan også brukes).

♥ Det går fint å lage større porsjon. Da er det bare å gange opp oppskriften. Holdbarheten i kjøleskapet er noen dager. Lager du større porsjon og vil fryse ned, kan det lønne seg å tilsette litt frysepulver. Da blir ikke syltetøyet fullt så flytende ved tining.Frysepulveret blandes med sukkeret før sukkeret blandes med bærene.

♥ Se også Rørte jordbær, Rørt bringebærsyltetøy og Rips- og bringebærsyltetøy.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift