Simler


"Simler" er myke og KJEMPEDEILIGE boller!

Oppskriften er en gammel norsk oppskrift, men jeg tipper at navnet er oppfunnet av noen som har hørt om de klassiske, svenske bollene som kalles "Semlor". "Simler" er litt mindre søte enn vanlige, norske hveteboller.

Oppskriften gir 16-20 stk.

Simler
Ingredienser

6 dl melk
40 g gjær
50 g sukker
75 g smør
850 g hvetemel

Pensling:
1 egg + litt melk (se tips)

Fremgangsmåte

Varm melken til den er lunken. Rør ut gjæren i halvparten av melken. Tilsett sukker, resten av melken og smeltet smør. Ha i hvetemel og kna deigen sammen. Hev deigen til dobbel størrelse.

Form deigen til 16-20 boller som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La dem etterheve i 15-20 min. Pensle over med egg som er pisket lett sammen med litt melk (se tips).

Stek "Simlene" ved 225°C i 10-15 min til de er gyldne.

Når de skal spises, deles "Simlene" i to og smøres med smør.

Tips

Vil du ha helt eggfrie boller, kan du pensle dem med melk eller kaffe i stedet for egg.

"Simler" er fine å fryse.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift