Brukere online: 1942
Brukere i dag: 19457
Brukere siste 7 dager: 195983
Her har du en kjempedeilig sjokoladekake i langpanne!
Kaken får ekstra deilig smak fordi den inneholder noen spiseskjeer med marmelade. Både appelsinsyltetøy eller tyttebærsyltetøy kan benyttes. Kaken er rask å lage og er veldig myk og saftig! Oppskriften er til stor langpanne.
150 g smør
1 egg
7,5 dl kulturmelk
7,5 dl sukker
1 ss natron
3 ss kakao
2 ts vaniljesukker
10 dl hvetemel
4 ss tyttebærsyltetøy eller appelsinmarmelade
Glasur:
2 ss melk
50 g smør
100 g kokesjokolade
Pynt:
sukkerkuler eller annen kakepynt
Smelt og avkjøl smøret. Bland sammen lettpisket egg og surmelk. Rør i sukker, smeltet smør og syltetøy. Ha deretter i natron, kakao, vaniljesukker, og til slutt melet. Rør godt med stålvisp eller elektrisk håndmikser til deigen er jevn og klumpfri.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 35 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren smeltes smør og fløte sammen i en liten kjele. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte på svak varme. Rør glasuren jevn og avkjøl litt.
Smør glasuren over den kalde kaken. Pynt med kakepynt etter ønske og del kaken deretter opp i passe store firkanter.
Marmeladen kan byttes ut med 50 g ekstra sukker.
Kaken er fin å fryse.
For en krydderkakevariant av denne kaken, se oppskrift på "Kake med spennende smak".
1 kommentar
Hmmm, fløte eller melk i
Hmmm, fløte eller melk i glasuren? Står melk i ingredienser, men fløte i selve oppskriften... ;)
Skriv ny kommentar