Brukere online: 1928
Brukere i dag: 38094
Brukere siste 7 dager: 196470
Dette er en klassisk sjokoladekake, som alle liker!
Sjokoladekaken er veldig myk og saftig, og sjokoladekremen skikkelig digg!
Pynt med sjokoladesnop etter ønske.
Se også Påskens sjokoladekake og mange flere sjokoladekaker som passer til påske HER.
Ingredienser:
Sjokoladekake:
♥ 125 g smør
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 5 egg
♥ 225 g sukker
♥ 125 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 dl vann
Sjokoladekrem:
♥ 150 g smør
♥ 50 g kakaopulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 300 g melis
♥ 1,5 dl kremfløte
Pynt:
♥ påskeegg og annen påskesnop
Fremgangsmåte:
Sjokoladekake:
Smelt smøret i en kjele. Tilsett oppdelt sjokolade og la sjokoladen smelte i det varme smøret på svak varme. Rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland inn sjokoladesmøret.
Sikt mel og bakepulver og vend dette inn i deigen sammen med vannet. Rør forsiktig til deigen blir jevn og klumpfri.
Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i 40 - 45 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen).
La kaken avkjøles i formen til den er helt kald (det er normalt at denne kaken faller litt sammen i midten ved avkjøling, se tips).
Sjokoladekrem:
Pisk mykt, romtemperert smør sammen med kakaopulver og vaniljeekstrakt. Tilsett melis mens du fortsetter å piske på lav hastighet, og spe innimellom med kremfløten (se tips).
Pisk videre i noen sekunder til du får en luftig sjokoladekrem.
Pynt:
Ta kaken ut av formen og sett den på et kakefat.
Fordel sjokoladekremen over kaken
Pynt med påskeegg, påskemarsipan og annen påskesnop etter ønske.
En deilig sjokoladekake slår alltid an!
Smør og kokesjokolade i deigen gjør denne sjokoladekaken ekstra saftig.
Til hverdags kan denne sjokoladekaken gjerne serveres uten sjokoladekrem - men sjokoladekremen er supergod!
Herlig med påskeferie! 😊
Tips:
♥ Denne kakebunnen har en tendens til å synke litt sammen i midten ved avkjøling selv om den er gjennomstekt, så ikke bli overrasket hvis det skjer deg. Det er normalt og du har ikke gjort noe galt. Fasongen kan repareres med sjokoladekremen.
♥ Tilpass konsistensen på sjokoladekremen. Hvis du synes kremen er for fast, kan du spe med et par spiseskjeer ekstra kremfløte, melk eller varmt vann eller kaffe. For å få kremen utover kaken, hjelper det å bruke en smørekniv som du dypper ofte i varmt vann.
♥ Denne kaken er såpass myk og saftig at den ikke trengs å deles og fylles med sjokoladekrem i midten. Det holder å ha kremen rundt kaken. Sjokoladekaken er som nevnt også god uten sjokoladekrem.
♥ Kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Den er også fin å fryse, både med og uten sjokoladekrem.
Nyt de siste påskedagene!
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sjokoladekake:
♥ 125 g smør
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 5 egg
♥ 225 g sukker
♥ 125 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 dl vann
Sjokoladekrem:
♥ 150 g smør
♥ 50 g kakaopulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 300 g melis
♥ 1,5 dl kremfløte
Pynt:
♥ påskeegg og annen påskesnop
Sjokoladekake:
Smelt smøret i en kjele. Tilsett oppdelt sjokolade og la sjokoladen smelte i det varme smøret på svak varme. Rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn sjokoladesmøret. Sikt mel og bakepulver og vend dette inn i deigen sammen med vannet. Rør forsiktig til deigen blir jevn og klumpfri.
Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i 40 - 45 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). La kaken avkjøles i formen til den er helt kald (se tips).
Sjokoladekrem:
Pisk mykt, romtemperert smør sammen med kakaopulver og vaniljeekstrakt. Tilsett melis mens du fortsetter å piske på lav hastighet, og spe innimellom med kremfløten (se tips).
Pisk videre i noen sekunder til du får en luftig sjokoladekrem.
Pynt:
Ta kaken ut av formen og sett den på et kakefat.
Fordel sjokoladekremen over kaken
Pynt med påskeegg, påskemarsipan og annen påskesnop etter ønske.
♥ Denne kakebunnen har en tendens til å synke litt sammen i midten ved avkjøling selv om den er gjennomstekt, så ikke bli overrasket hvis det skjer deg. Det er normalt og du har ikke gjort noe galt. Fasongen kan repareres med sjokoladekremen.
♥ Tilpass konsistensen på sjokoladekremen. Hvis du synes kremen er for fast, kan du spe med et par spiseskjeer ekstra kremfløte, melk eller varmt vann eller kaffe. For å få kremen utover kaken, hjelper det å bruke en smørekniv som du dypper ofte i varmt vann.
♥ Denne kaken er såpass myk og saftig at den ikke trengs å deles og fylles med sjokoladekrem i midten. Det holder å ha kremen rundt kaken. Sjokoladekaken er som nevnt også god uten sjokoladekrem.
♥ Kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Den er også fin å fryse, både med og uten sjokoladekrem.
2 kommentarer
Har bakt denne kaken i dag,…
Har bakt denne kaken i dag, og tenkte ta på kremen i morgen. Hvordan skal jeg oppbevare den så den ikke blir tørr?
Dette er den beste…
Dette er den beste sjokoladekaken jeg har smakt! Bakte en på fredag for å ha til påsken, men den ble så fort spist opp at jeg må bake en til. Utrolig saftig, og holdt seg godt i kjøleskapet i to dager (da var den oppspist).
Skriv ny kommentar