Brukere online: 1937
Brukere i dag: 38077
Brukere siste 7 dager: 196476
Påskeharer med vaniljekrem og melisdryss er populære i påsken!
Fasongen skal ligne harepusen sett sittende bakfra, der tuppene er ørene og vaniljekremen viser den lille, runde halen. 😊
Bollene blir luftige og myke, og er populære hos store og små.
Nyt bollene gjerne med varm kakao ved siden av.
For annen artig gjærbakst i påsken:
Se også Påskehareboller, Kaninboller og Hvetekyllinger.
Jeg bruker her deigen til Verdens beste boller, som jeg er så glad i, men halv porsjon denne gangen. Du kan så klart forme påskeharene med hvilken som helst gjærdeig, så bruk den du liker best.
Oppskriften gir ca. 15 påskeharer.
Ingredienser:
♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 hvetemel
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)
Pensling: (kan sløyfes)
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Hev deigen i en halvtime dersom du ønsker det (jeg pleier å gjøre det), men det er ikke nødvendig med denne deigen.
Del deigen i jevnstore emner (ca. 80 gram deig per emne).
Form påskeharene ved å trille deigen ut til tynne lengder som så legges dobbelt og tvinnes to ganger i enden. La de to tuppene i enden sprike litt fra hverandre (dette er ørene på påskeharen).
Legg bollene på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i ca. 1 time.
Lag en dyp grop i den lukkede, runde enden på hver påskehare og fyll opp med vaniljekrem (dette er halen på påskeharen).
Pensle eventuelt forsiktig over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter (se tips).
Avkjøl på rist.
Sikt over melis før servering.
Supersøte Påskeharer med vaniljekrem!
Tips:
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.
♥ Bruk gjerne hjemmelaget vaniljekrem, men ferdigkjøpt går også fint å bruke.
♥ Du kan pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk (det gjorde jeg her), men det er ikke nødvendig siden hvis du sikter melis over bollene før servering.
♥ Påskeharene holder seg myke dersom de pakkes godt inn i plast og er kjempefine å fryse!
Kos deg med gjærbakst i påsken! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 hvetemel
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)
Pensling: (kan sløyfes)
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
Pynt:
♥ melisdryss
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Hev deigen i en halvtime dersom du ønsker det (jeg pleier å gjøre det), men det er ikke nødvendig med denne deigen.
Del deigen i jevnstore emner (ca. 80 gram deig per emne).
Form påskeharene ved å trille deigen ut til tynne lengder som så legges dobbelt og tvinnes to ganger i enden. La de to tuppene i enden sprike litt fra hverandre (dette er ørene på påskeharen).
Legg bollene på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i ca. 1 time.
Lag en dyp grop i den lukkede, runde enden på hver påskehare og fyll opp med vaniljekrem (dette er halen på påskeharen).
Pensle eventuelt forsiktig over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter (se tips).
Avkjøl. Sikt over melis før servering.
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.
♥ Bruk gjerne hjemmelaget vaniljekrem, men ferdigkjøpt går også fint å bruke.
♥ Du kan pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk (det gjorde jeg her), men det er ikke nødvendig siden hvis du sikter melis over bollene før servering.
♥ Påskeharene holder seg myke dersom de pakkes godt inn i plast og er kjempefine å fryse!
Skriv ny kommentar