Brukere online: 71
Brukere i dag: 1481
Brukere siste 7 dager: 195569
"Et godt hjerte lærer hurtig kjærlighetens språk" (Dante Alighieri).
Her har du en NYDELIG sjokoladekake - både av smak og av utseende! Kaken er myk og fuktig i konsistensen og er dekket med en sjokoladeglasur som har intens smak av mørk sjokolade.
Kaken kan også stekes i rund form. Et svært godt tips er å ha kaken et øyeblikk i mikroen rett før servering. Kakens kjerne blir da myk og klissete og den mørke glasuren varm og rennende. Sammen med litt god vaniljeis får du en fantastisk smaksopplevelse!
2 store egg
3 dl sukker
150 g smør
1 dl kakao
2 ts vaniljesukker
2 dl hvetemel
Glasur:
1,5 dl kremfløte
250 g kokesjokolade
Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Smelt smøret. Tilsett kakao og vaniljesukker og rør til dette har løst seg opp i smøret. Avkjøl og ha dette deretter i eggeblandingen. Ha til slutt i hvetemelet og rør til du får en jevn deig.
Ha deigen i en smurt hjerteform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen (se tips). Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og hvelv den forsiktig ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Til glasuren kokes kremfløte opp i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen oppdelt i biter. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøl glasuren til den har passe smørekonsistens og smør den jevnt over kaken.
Kakeoppskriften passer også godt til en rund kakeform som er 22 cm i diameter.
Kaken er holdbar dersom den oppbevares i kjøleskap. Som nevnt er den aller best lett oppvarmet. Ha den i mikroen til du ser at glasuren begynner å renne litt ned langsmed sidene og at kakekjernen begynner å bli myk.
Se også "Sjokoladekake for to".
Skriv ny kommentar